BANDY 2021-12-25 KL. 15:00

Annandagsmötet – rond tre

Av Oliver Marshall

Då var det dags igen. Frillesås ställs mot Vänersborg på det mest klassiska av bandydatum för tredje året i följd. Brakförlusten förra året ligger inte varmt i minnet. En repris av matchen på Sjöaremossen för två år sedan minns Frillesås kapten dock med glädje.

Annandagsmötet – rond tre
Ett klassiskt möte på Sjöaremossen, när hemmalaget vann mot Vänersborg med 5–4 på annandagen 2019. Foto: Arkivfoto Jasmin Frljevic

Matcherna på annandagen är näst intill en högtid inom bandyn, både för supportrarna och spelarna. Frillesås ställs i år mot Vänersborg, och kommer till skillnad från förra säsongen spela inför publik.
– Det betyder otroligt mycket. Det är en match man ser fram emot hela säsongen och det är någonstans säsongens höjdpunkt. Jag hoppas det kan bli mycket folk och en riktigt skön stämning, säger Fredrik Johansson i Frillesås.

Det är för tredje gången på lika många år som lagen ställs mot varandra i ett annandagsmöte. Förra säsongens möte slutade i en av säsongens mest smärtsamma förluster för Frillesås – 0–9 borta i Vänersborg arena.
– Man har typ förträngt den matchen. Det är nog den värsta annandagsupplevelsen jag haft, utan publik och 0–9 i baken. Därför är man extra revanschsugen nu, det är en viktig match, säger Fredrik Johansson.


Förra årets möte lagen emellan blev en deppig historia när FBK förlorade med 0–9. Foto: Arkivfoto Oliver Marshall


Kärt minne
Lagens annandagsmöte året innan dess, säsongen 2019/2020 minns lagkaptenen dock med mer värme.
– Den matchen har jag färskt i minnet. Det är en av de häftigare annandagsmatcherna man spelat, även om jag också spelat på Heden inför 500 åskådare. Att spela på
Sjöaremossen inför 1500 personer, då är inramningen minst lika vass, säger Johansson.

För att Frillesås ska ha någon chans att stå för samma bedrift som 2019 krävs att laget är påkopplat, och inte gör samma misstag som mot Västerås senast.
– Inställningsmässigt måste vi vara på samma nivå som sist och som vi var mot Hammarby och Villa. Det krävs att vi är lite vassare på hörnskyttet, både bakåt och framåt. Vi har inte råd att få tre mål bakåt på hörna, säger Fredrik Johansson.




SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-