Vädret idag
Soligt
22°C
Prognos maj 24, 2018
dag
Mestadels soligt
23°C
 

Nytt rån mot Lollipop

Än en gång har godisbutiken Lollipop i Åsa utsatts för ett rån. En ung man drog i går kväll kniv och roffade åt sig sedlar ur kassan. Det finns ett bra signalement på rånaren.

Larmet kom 19.25 på tisdagskvällen. Lollipop hade återigen blivit utsatt för rån. Det var en butiksanställd som ringde in. Den anställde uppgav att en okänd man kommit in i butiken, dragit upp en kniv och knuffat  bort personalen från kassan.

Därefter hade den misstänkte mannen "roffat åt sig" sedlar till ett okänt värde ur kassan och sprungit ut ur butiken. Han försvann till fots. Det är oklart om det finns ytterligare gärningsmän.

Ingen ur butikspersonalen ska ha blivit fysiskt skadad.

Den misstänkte beskrivs som ca 20 år/ yngre man, 175 cm lång, smal kroppsbyggnad och mörk. Nästan helt iklädd mörka kläder i form av dunjacka/kort med luva, mössa, grå sk mjukisbyxor, blå gymnastikskor, talade med brytning. Mannen gick med en lätt haltande gång. Tips till polisen lämnas på 114 14. 

Det är bara ett par veckor sedan Lollipop rånades. Den gången kunde rånaren snabbt identifieras som en känd 17-åring från trakten. han anmälde sig själv till polis när han förstod att han var igenkänd.

Efter de båda rånen under de senaste två veckorna samt det väpnade rånförsöket mot butiken för knappt ett år sedan har butiken nu bestämt sig för att vidta åtgärder: Lollipop kommer i fortsättningen inte att acceptera kontant betalning av kunder. En nödvändig, men tråkig säkerhetsåtgärd, konstaterar butiken.

”Vi hoppas att ni förstår att personalens säkerhet måste gå före kundens möjlighet att betala kontant”, skriver butiken på sin Facebooksida på onsdagsmorgonen.

Läs också: Döms för Lollipop-rån

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Badar du helst i hav, sjö eller pool?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Lämna ditt bidrag till Det händer här!

Tisdag 22 maj

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem.

Kl 9–11.30 Kyrkans öppna förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

Kl 12 Flöjt/Orgel till lunch med Maria Blåberg & Lasse Nordung i Släps kyrka. Därefter lunch i församlingshemmet.

kl 13–16 Öppen förskola i Onsala församlingshem. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på...

Läs Mer