Vädret idag
Klart
-3°C
Prognos januari 17, 2019
dag
Moln ibland
-1°C
 

Nytt rån mot Lollipop

Än en gång har godisbutiken Lollipop i Åsa utsatts för ett rån. En ung man drog i går kväll kniv och roffade åt sig sedlar ur kassan. Det finns ett bra signalement på rånaren.

Larmet kom 19.25 på tisdagskvällen. Lollipop hade återigen blivit utsatt för rån. Det var en butiksanställd som ringde in. Den anställde uppgav att en okänd man kommit in i butiken, dragit upp en kniv och knuffat  bort personalen från kassan.

Därefter hade den misstänkte mannen "roffat åt sig" sedlar till ett okänt värde ur kassan och sprungit ut ur butiken. Han försvann till fots. Det är oklart om det finns ytterligare gärningsmän.

Ingen ur butikspersonalen ska ha blivit fysiskt skadad.

Den misstänkte beskrivs som ca 20 år/ yngre man, 175 cm lång, smal kroppsbyggnad och mörk. Nästan helt iklädd mörka kläder i form av dunjacka/kort med luva, mössa, grå sk mjukisbyxor, blå gymnastikskor, talade med brytning. Mannen gick med en lätt haltande gång. Tips till polisen lämnas på 114 14. 

Det är bara ett par veckor sedan Lollipop rånades. Den gången kunde rånaren snabbt identifieras som en känd 17-åring från trakten. han anmälde sig själv till polis när han förstod att han var igenkänd.

Efter de båda rånen under de senaste två veckorna samt det väpnade rånförsöket mot butiken för knappt ett år sedan har butiken nu bestämt sig för att vidta åtgärder: Lollipop kommer i fortsättningen inte att acceptera kontant betalning av kunder. En nödvändig, men tråkig säkerhetsåtgärd, konstaterar butiken.

”Vi hoppas att ni förstår att personalens säkerhet måste gå före kundens möjlighet att betala kontant”, skriver butiken på sin Facebooksida på onsdagsmorgonen.

Läs också: Döms för Lollipop-rån

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS



TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 15 januari

kl 9–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0–5 år i vuxens sällskap.

kl 12–13.30 Sopplunch i Varlakyrkan. ”Livet efter branden” – om att bli buren genom prövningar. Gunilla och Håkan Gniste. 

kl 12–14 Orgel till lunch med Kenneth Hildor i Släps kyrka. Därefter lunch i församlingshemmet.

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 16–17.30 Språkcafé på...

Läs Mer

Så här funkar eNH!