Annons

Ytterligare två häktades för grovt narkotikabrott

De två kungsbackabor, en 29-årig kvinna och en 26-årig man, som igår begärdes häktade – på sannolika skäl misstänkta för narkotikabrott och grovt narkotikabrott, häktades i eftermiddags.

Nyheter | 27 Maj 2020 21:38

Ytterligare två kungsbackabor har häktats – skäligen misstänkta för grovt narkotikabrott.

FOTO: Arkivbild/Josefine Julén

Det innebär att fyra kungsbackabor, tre män och en kvinna i åldrarna 23 – 29 år nu sitter häktade för grova knarkbrott. Brott som ska ha förövats i Kungsbacka och som ger minst två års fängelse om de misstänkta befinns vara skyldiga.

”Visst samband”

Kammaråklagare Gisela Sjövall, som leder förundersökningarna mot de häktade, har tidigare förklarat att det rör sig om fyra personer som har ”visst samband” med varandra, men som utreds för tre olika brott.

Den 23-årige man som igår, tisdag 26 maj, häktades tillsammans med en 29-åring är misstänkt för ett grovt narkotikabrott som ska ha ägt rum i Kungsbacka någon gång mellan den 22 och 24 maj.

De två som häktades idag, en 29-årig kvinna och en 26-årig man, anklagas för ett annat fall av grovt narkotikabrott och ett fall av narkotikabrott av normalgraden.

Narkotikabrottet ska ha ägt rum i anslutning till att mannen och kvinnan greps av polis den 24 maj. Misstankarna om grovt narkotikabrott tillkom igår, måndag 26 maj.

Tidigare ostraffade

De två män som häktades igår är båda kända av polisen sedan tidigare. Kvinnan och mannen som häktades idag är däremot ostraffade.

Exakt vad som hänt och vilka droger det rör sig om är kammaråklagare Gisela Sjövall mycket förtegen om. När de fyra skulle häktas hölls större delen av förhandlingen bakom stängda dörrar, i samtliga fyra fall.

Åtal mot mannen och kvinnan som häktades idag ska vara väckt senast den tionde juni klockan elva på förmiddagen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Körde rattfull och kraschade med bilen

Trafik 23-åringen kraschade med bilen. När polis som skyndat till bad honom blåsa, framkom det att han var ...

Hade sex med tolvåring – åtalas för barnvåldtäkt

Nyheter En 16-årig pojke har åtalats – misstänkt för våldtäkt mot barn.Enligt åtalet har pojken vid ...

Körde knarkpåverkad – åtalas

Nyheter När den 35-årige bilisten stoppades av polisen på E6 i Kungsbacka skvallrade hans uppsyn om att han var ...
Annons