Annons

Wernbloom dröjer – men Hysén tror hårt på sitt lag

Kungsbacka City har inte gjort några värvningar sedan början av december. Men någon stress verkar inte infinna sig hos lagets spelande tränare Tobias Hysén, som ser fram emot säsongen 2021.

Fotboll | 18 Januari 2021 12:00

Nykomlingarna i division fyra kommer inte nöja sig med ett kryss i någon match.

FOTO: Christian Johansson

Det nyblivna division fyra-laget Kungsbacka City siktar högt även i år. Men hur långt det kan räcka denna säsongen är svårt att orda om.

– Det är alltid lurigt att svara på och det var det även förra året. Men vi kommer inte komma till någon match i år och vara nöjda med ett kryss. Vi vill alltid vinna varje match, säger Tobias Hysén.

Tror du att ni är väl rustade för spel i division fyra?

– Ja, när vi spelar som vi kan så är vi bra och vi har fått in spelare som kommer från högre serier. Vi kommer försöka förbereda oss så gott vi kan.

”Två, tre spelare som vill komma”

Och när det gäller spelaromsättningen så har det efter ett par värvningar under hösten inte hänt något mer hos City. Hittills har Linus Ohlsson, Alexander Sjursen och Marcus Thörnqvist anslutit till laget.

– Markus Thörnqvist har vunnit Gothia Cup och kommer från IFK Göteborgs akademi. Alexander Sjursen har också tillhört ”blåvitts” akademi och Linus Ohlsson plockade vi från division ett. Så det är inga dåliga spelare vi har värvat hittills.

Är ni rent av nöjda med truppen efter de värvningarna?

– Det fattas väl egentligen ingenting och vi måste inte värva fler spelare. Men vi har fått information om två, tre spelare som vill komma. Skulle vi få in dem också kommer vi vara riktigt nöjda.

Inga nya profilvärvningar

Tack vare Hyséns kontaktnät har City blivit en möjlig destination för profilstarka och namnkunniga spelare. Men någon sådan prestigevärvning ser det inte ut att bli i år.

– Det blir nog ingen namnkunnig på det sättet du tänker. Linus Ohlsson kommer ju från division ett så han är ju ett namn på så sätt.

Mattias Bjärsmyr, Mikael Boman och Pontus Wernbloom dröjer lite till med andra ord?

– Både ”Bjärsa”, Wernbloom och Boman har kontrakt över ett år till och har nog ett par år till i sig. Men sedan utgår jag från att de kommer hit.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Meriterad försvarare till City

Fotboll Kungsbacka City har stärkt upp sitt mittförsvar genom att plocka in Jonatan Ask. Försvararen har bland annat ...

Värvat tvåans bäste mittfältare

Fotboll Anton Johansson, 25 år, röstades fram som division 2:s bäste mittfältare 2020. 2021 tar han plats i Lindome Gif. – Vi ...

Nyckelspelare redan klara för 2021/22

Sport När matchspelet varit pausat har det varit ett febrilt arbete med kommande säsongs truppbygge. Varla IBK har gjort ...
Annons