Annons

VM-guldmedaljören starkast i Kungsbacka

Under söndagen letade landslagsstjärnorna efter kontroller i centrala Kungsbacka. En av dem var Gustav Bergman, flerfaldig VM-medaljör.

– Det är en liten annan grej än att springa i skogen, säger Bergman.

Sport | 26 Januari 2020 14:00

Gustav Friman var snabbast av landslagslöparna inne i Kungsbacka centrum.

FOTO: Jasmin Frljevic

De olika svenska landslagen har under helgen befunnit sig på en träningshelg i Göteborg för att ladda upp inför sprint-VM som går i danska Koldig i sommar. Landslagsledningen ansåg att förhållandena i Kungsbacka är snarlika den danska stadens. Då slog de en signal till IF Rigor som valde att arrangera en närtävling.

Responsen från orienterarna vad positiv meddelade IF Rigors Morgan Eriksson efter tävlingen.

– Ibland kan löpare klaga på kartan men jag har inte hört något sådant alls. Vi ordnade detta på ganska kort varsel i ett enkelt utförande. Och det är kul att se att det går att få till. Det har funkat bra och är roligt, säger Eriksson.

Har ni fått mersmak och kan tänka er att anordna en större tävling i framtiden?

– Som det är nu har vi inte planerat det. Detta var mer en engångsgrej då landslaget hörde av sig och ville ha ett träningspass här nere och vi nappade på det, säger Eriksson.

Morgan Eriksson, IF Rigor.

De absolut största orienterarna lyste med sin frånvaro under söndagseftermiddagen. Fjolårets Bragdguldetvinnaren Tove Alexandersson kom inte till start. Det gjorde inte heller någon av hennes landslagskamrater i damernas A-landslag.

Från herrarnas A-trupp fanns Gustav Bergman och William Lind på plats i Kungsbacka. Bergman, som har två VM-guld och ett EM-guld på meritlistan, var nöjd med tävlingen i Kungsbacka som han vann på tiden 15,12. Den norska landslagsorienteraren Eskil Kinneberg kom tvåa.

– Det var kul och vi har haft en bra träningshelg i Göteborg. Det är ungefär lika platt här som det kommer att vara i Kolding och är en liknande stadsbild, säger Bergman.

Tävlingen passerade i stort sett smärtfritt förbi. Förutom att de första löparna lämnade startlinjen lite för tidigt tvingades tävlingsledningen att flytta på en kontroll som var intill en ingång till ett bostadshus.

– Det visade sig att det var någon som höll på att flytta just i dag. Men den kontrollen flyttade vi så det var inte några större bekymmer, säger Bergman.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Klassisk orienteringstävling skjuts upp på obestämd tid

Sport Flera idrottsevenemang har ställts in eller skjutits upp på grund av coronakrisen. Orienteringstävlingen Snötrampen är den senaste ...

Natalie Oldfors uppflyttad till A-landslaget

Sport De fina prestationerna har inte gått landslagsledningen förbi. Valldaryttaren Natalie Oldfors har belönats med en uppflyttning i ...

Landslaget laddar upp i Kungsbacka centrum

Sport I år avgörs sprint-VM i orientering i stadsmiljö. Då passar landslagsorienterarna på att ladda upp – i Kungsbacka. – Landslagsledningen anså...
Annons