Vittne stoppade rattfyllerist – hyllas av polisen

Vittnet följde efter och lyckades till slut få stopp på bilen med den berusade föraren. Tack vare agerandet kunde polisen gripa föraren.
Nyheter | 17 Februari 2019 09:27

Vittnet följde efter och lyckades till slut få stopp på bilen med den berusade föraren. Tack vare agerandet kunde polisen gripa föraren.

 

Det var vid 21.30-tiden på lördagskvällen som en man i 40-årsåldern i Åsa satte sig bakom ratten – trots att han visade tydliga tecken på att vara berusad. Ett vittne såg vad som hände och valde att följa efter när mannen körde i riktning mot Frillesås. Det dröjde inte länge förrän mannen hamnade i diket. Trots avåkningen fortsatte han att köra, men kort senare lyckades vittnet få mannen att stanna. Vittnet larmade polis och lyckades uppehålla mannen tills en patrull anlände. Mannen togs med till sjukhus för att ta blodprov och misstänks nu för rattfylleri.

 

Anna-Karin Ringdahl, stationsbefäl vid Kungsbackapolisen, tycker att vittnet agerade helt rätt:

– Ja, för det finns ju en uppenbar risk för andras liv när man är ute och kör och inte klarar av att hålla bilen på vägen, säger hon.

 

Skaffa Norra Hallands app här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Ta oron på allvar

Nyheter Replik på insändare av Charlotte Gärde i NH 19/5–20. Det var otroligt vilka krafter som sätts igång ...

Här är bilarna som krånglar mest

Trafik Drömmer du om att glida fram i en högstatusbil, som Porsche, Land Rover eller Jeep? Tänk om. ...

Flera togs vid tillslag mitt i stan

Blåljus Plötsligt blev det fullt pådrag vid Swedbank på Gymnasiegatan. Flera ungdomar togs fast efter misstänkt pistolhot. Samtidigt ...