Annons

Vita Sand kan få handikappbad

För fem år sedan började bygget av Kustpromenaden i Åsa. Nu vill föreningen komplettera med ett handikappbad på Vita Sand.

Nyheter | 03 Juli 2020 07:30

Vid södra delen är badet planerat.

FOTO: Kristian Alm

I veckan behandlar byggnadsnämnden ansökan om strandskyddsdispens för handikappbadet. Själv kustpromenaden är delvis handikappanpassad, men ska man bada är det svårt för rullstolsburna att ta sig i.

Det vill föreningen Åsa kustpromenad råda bot på genom ett bygge i södra delen av Vita Sand (Sörvik).

Det handlar om en träramp där den sista delen ut i vattnet måste gjutas i betong för att klara vågor och vind.

Enligt ansökan har man handikappbadet vid Smarholmen som förebild. Pengar kommer från de pengar föreningen fick in när intresserade sponsrade och fick sitt namn på en bräda på promenaden.

Själva promenaden är färdigbyggd, även om man inte riktigt klarade målet. Både i mitten och i ändarna satt fastighetsägare stopp för projektet, bland annat eftersom man inte ville att fler uppmuntrades att promenera förbi.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Färre lokala konkurser – trots pandemin

Jobb & Pengar Antalet konkurser ökade i juli. Men Kungsbackas företag har hittills stått stadigt i coronakrisen. Enligt sajten Kreditrapporten minskade ...

Stekhett veckoslut på intåg

Nyheter Kontrollera att kylklamparna ligger på plats och sök skugga om du inte njuter av höga temperaturer och stekande ...

Ilsken älgko i motionsspåret

Nyheter En älgko med två kalvar rör sig på motionsspåret i Vallda Palta. Hon är aggressiv och vill ha ...
Annons