Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Vilmas stora dröm uppfylld

Äntligen kunde Vilma Mellegård, tack vare Min stora dag, få leva ut sin dröm och ha ett eget konståkningsprogram i en riktig tävling. Foto: Caroline Holmgren

 

För två år sedan fick hon lära sig att gå och prata på nytt. Nu är nioåriga Vilma Mellegård tillbaka på isen och för första gången fick hon chansen att göra det hon drömt om: tävla i konståkning tillsammans med sina vänner.

 

Vilma Mellegårds ben är fulla med spring. Hon går inte till sina destinationer – hon dansar. Lyfter ena benet bakåt, gör ett skutt och så en snurr. Skrider vidare och upprepar samma rörelse. Hela tiden med ett leende på läpparna.

Det är två år sedan nioåriga Vilma Mellegård blev sjuk. Ett virus på hjärtat gjorde att hon fick en stroke och blev förlamad på höger sida. Från att ha åkt skridsko i Kungsbacka konståkningsklubb med sina vänner fick hon istället lära sig att prata och gå på nytt.

 

Vad är det viktigaste nu? Att ha roligt!

Vilma Mellegård

Vägen tillbaka är lång. Balansen och rörelserna på höger sida är fortfarande nedsatta, men hon har redan kämpat sig tillbaka på isen.

Tack vare den ideella organisationen Min stora dag kunde ändå henne stora dröm gå i uppfyllelse: att för första gången få ha ett eget program och egen klänning och tävla i en stjärntävling tillsammans med sina vänner.

 

För familjen Mellegård har Kungsbacka konståkningsklubb varit ett enormt stöd efter att Vilma blev sjuk.

– Föreningen är livsviktig när något sånt här händer. Det betyder så mycket att de väljer att uppmärksamma henne såhär, berättar mamma Lotta Mellegård.

 

 

Följ med Vilma på hennes stora dag i dagens tidning!

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!