Vilken utklassning av IFK Fjärås

Det var aldrig någon match – det var en 90 minuter lång utklassning som IFK Fjärås bjöd på. På två matcher har de gjort lika mål som seriens första åtta omgångar.
Fotboll | 16 Juni 2019 17:19

Det var aldrig någon match – det var en 90 minuter lång utklassning som IFK Fjärås bjöd på. På två matcher har de gjort lika mål som seriens första åtta omgångar.

 

FOTBOLL: DIVISION 3

IFK Fjärås – IF Norvalla 9 – 1

 

IF Norvalla har kryssat mot Tölö IF och besegrade IFK Fjärås i premiären. När det var dags för returmöte hade de gulblåa inte en chans. Efter bara ett par sekunder dansade bollen på mållinjen sedan Miranda Carlsson oroat. Efter nio minuter var det 3–0 på tavlan med mersmak.

– Vi var väldigt inställda på att vi skulle ha revansch. Vi kom med en jävla skalle, säger Jenny Gustavsson.  

 

Evelina Christensson bjöd på en distansskott i med vänstern, Martina Larsson förvaltade flygande anfall och Veronika Haraldsson nicksköt i nättaket. Men det var Jenny Gustavsson som bjöd på matchens delikatess. Martina Larssonkom runt på vänsterkanten och anfallaren löste inspelet genom att klacka in den i burgaveln med fel fot till 7–0.

– Det var en väldig tur. Jag vet inte vad som hände där, säger hon och skrattar.

Jenny Gustavsson spräckte sin målnolla för säsongen när hon bröstade in 4–0. Det var hennes första mål sedan augusti i fjol.

– Det var ett tag sedan nu. Det var väldigt länge sen…

 

9–1 mot Norvalla och 7–0 mot Lerkil. 16 mål på två matcher, det innebär att de gjort lika många mål på de två senaste matcherna som på de åtta första omgångarna. Jenny Gustavsson prisade systemskiftet till en tremannakedja därframme.

– Vi får in mycket mer folk. Sedan har vi fått en goare känsla.

 

Matchfakta

IFK Fjärås – IF Norvalla 9 – 1 (6–0)

1–0 (5) Evelina Christensson, 2–0 (7) Martina Larsson, 3–0 (9) Martina Larsson, 4–0 (17) Desirée Brorsson, 5–0 (29) Jenny Gustavsson, 6–0 (42) Veronika Haraldsson, 7–0 (49) Jenny Gustavsson, 7–1 (54), 8–1 (79) Jenny Gustavsson, 9–1 (87) Jasmin Kinder  

 

  

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hanhals Kings vill komma igång direkt – utan publik

Ishockey Starta säsongen med eller utan publik? Hanhals Kings svar? – Vi ser gärna att man kommer igång med ...

Rolfö: "Att få fullfölja det gör mig jätteglad"

Fotboll 89 dagar kommer ha passerat sedan den senaste matchen. På fredag kliver Fridolina Rolfö och hennes Wolfsburg återigen ut på plan ...

Janne Pettersson fortsätter – efter hjärtinfarkten

Bandy Under kvalet drabbades Jan-Erik Pettersson av en hjärtinfarkt. Några månader senare kritade han på ett nytt kontrakt ...