Annons

Vild biljakt – mot trafiken på E6 in mot Kungsbacka

I 180-190 kilometer per timme jagade polisen inbrottstjuvarna som körde mot färdriktningen på E6 in mot Kungsbacka. I Kungsbacka centrum tyckte polisen att biljakten blev för farlig och avbröt.

Blåljus | 05 April 2020 10:14

I 180-190 kilometer per timme jagade polisen tjuvarna. Först mot färdriktningen på E6, varifrån färden gick vidare – rakt in mot Kungsbacka centrum.

FOTO:

Klockan 02.50 i lördags morse fick SOS larm om ett pågående inbrott hos ett företag i Billdal som handlar med märkeskläder. Det markerade starten för en vild biljakt genom Kungsbacka.

180-190 kilometer per timme

Trots att polisen var snabbt på plats hos Billdalsföretaget lyckades tjuvarna komma undan. Med bilen full av stöldgods körde de i hög fart mot Lindome.

Där tog Kungsbackapolisen upp jakten på dem. I 180-190 kilometer per timme jagades tjuvarna av flera polispatruller, ut på E6 där jakten fortsatte i samma tempo – på fel sida av motorvägen, i riktning mot gällande körriktning.

I höjd med Kungsbacka svängde tjuvarna av motorvägen. I samma höga hastighet fortsatte de, in mot Kungsbacka centrum. Under tiden kastade de ut stöldgods genom bilens fönster.

Blev för farligt – polisen avbröt

Polisen lade ut spikmattor i ett försök att stoppa tjuvarna. Men då man inte lyckades förutse deras färdväg, kunde de fortsätta sin vansinnesfärd mot Kungsbacka innerstad, via Anneberg och Voxlöv.

När tjuvarna gav sig ut på Hällingsjövägen beslutade polisen att avbryta biljakten. Nattens hala väglag och de höga hastigheterna gjorde den för farlig för alla parter – polisen, tjuvarna och allmänheten.

Stack flyktbilen i brand

Det dröjde fram till klockan 08.00 innan polisen återigen fick upp tjuvarnas flyktbil på sin radar. Då larmades SOS om en bil som stod i ljusan låga på återvinningscentralen i Fjärås.

Fordonet, en Volvo XC70 som anmälts stulen i Göteborg, visade sig vara identisk med de jagade inbrottstjuvarnas flyktbil.

Av de misstänkta inbrottstjuvarna syntes dock inte ett spår. Gärningsmännen befinner sig fortfarande på fri fot.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Veckans läsarbilder: Långledigt eller jobb

Familj Kristi himmelfärds dag innebär långledigt för en del, extra arbete för andra. Här kommer ...

Lugn polisnatt – trots många unga som festade

Blåljus Trots att många ungdomar var ute och festade, blev natten mot söndag förhållandevis lugn i Kungsbacka. ...

Vinglig bilfärd gav fängelse

Blåljus Kraftigt berusad satte sig den 64-årige Varbergaren bakom ratten och gav sig ut på motorvägen. I höjd ...
Annons