Viktig revanschseger för OBK

Regnet vägrade avta och ett revanschsuget Onsala BK fick inte igång maskineriet under matchens första halva. Men när det väl lossnade, lossnade det rejält.
Fotboll | 17 Augusti 2019 18:34

Arkivfoto: Onsala BK föll mot IFK Norrköping FK

FOTO: Caroline Holmgren

FOTBOLL: DIVISION 1
Onsala BK – IFK Örby 4–0

Nej, någon imponerande första halvlek var det inte. Det hade varit en halvtimme utan några större initiativ eller målchanser från något av lagen. Avstängda Ida Jacobson hade lämnat ett hål i anfallet. När hemmalaget väl trampade på, fanns det ingen i IFK Örbys målområdet som kunde ta klivet in och möta upp.
– Jag var svinnervös, jag vet inte varför. Men vi skulle verkligen vinna denna matchen. Det kändes som att det var en del nerver som påverkade i första halvlek. Vi låg med låg press och det bidrog till att vi kom senare in i varje situation, vi fick jobba hårdare och hann inte upp, säger Elin Berntsson.

I vårens möte mellan lagen hade OBK förlorat i slutminuterna. Nu låg de tätt intill varandra i tabellen och en vinst var viktig för att öka avståndet.
– Det var så jäkla deppigt. Nu är vi inne i en skön fas och det viktigaste var att springa ifrån dem, fortsätter hon.
Strax innan halvtid blev Ida Bitsch fälld i straffområdet vid ett anfallsförsök, och domaren dömde straff. Det var Mikaela Uthas som fick chansen och placerade straffen till vänster om målvakten. En oförtjänt 1–0-ledning i paus.

Andra halvlek såg något bättre ut. I takt med att målen rullade in kom också det berömda självförtroendet tillbaka. I matchminut 56 dunkade Linn Mörfeldt in en klockren frispark rakt in i nättaket. Tio minuter senare skulle Nakisa Gordani Shahri efter en fin passning på vänsterkanten använda samma ställe i målet för sin 4–0-boll.
– Vi kände att vi drog ifrån och det bidrar ju också till att vi känner självsäkerhet och tuffar på. Jag kände från typ 70 minuter att det inte var riktigt samma slit som i första halvlek, säger Elin Berntsson och fortsätter:
– Vi pratade i paus om att vi skulle gå upp i hög press. Det stressade dem, vi fick spelet, de blev trötta och orkade inte spela runt utan körde mest på kontringar på slutet.

Matchfakta:
Onsala BK – IFK Örby 4–0 (1–0)
1–0 (31) Mikaela Uthas, 2–0 (56) Linn Mörfeldt, 3–0 (59) Ida Bitsch, 4–0 (66) Nakisa Gordani Shahri

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rolfö: "Att få fullfölja det gör mig jätteglad"

Fotboll 89 dagar kommer ha passerat sedan den senaste matchen. På fredag kliver Fridolina Rolfö och hennes Wolfsburg återigen ut på plan ...

Då ska matchplanerna vara färdiga

Fotboll 15 maj. Då ska fotbollslagen i Halland ha satt sina spelscheman. Annars riskerar de att behöva betala en avgift om ...

"Chansen är för bra för att inte försöka"

Fotboll Toca Center vill bredda verksamheten. De har skickat in en ansökan om att få bedriva fritidsverksamhet och hoppas kunna ...