Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Victoria rapporterar från Bryssel

På plats i Bryssel. "Olika länder möter olika utmaningar, vilket är väldigt intressant att få lyssna på då vi ofta fastnar i vår egen bubbla", säger Victoria Afnani. Foto: Privat

 

I dagarna har EU-kommissionen ordnat konferens för unga i Bryssel. På plats för att lära och rapportera är Victoria Afnani som går på Aranäsgymnasiet.

 – Det handlar om hur vi ska få unga att ta sig till valurnorna, säger hon.

 

Den 27 maj är det val till Europaparlamentet, och då väljer medborgarna vilka som ska bli deras representanter de kommande fem åren. Just nu är det konferens för unga i Bryssel, och på plats finns en representant från Kungsbacka: 18-åriga Victoria Afnani som går på Aranäsgymnasiet.

– Jag blev uttagen som ung ambassadör, och är här för att gå på föredrag och lyssna på politiker. Det handlar mycket om hur vi ska få unga att ta sig till valurnorna i maj. Det är många krafter som drar åt olika håll, så det är ett viktigt val och viktigt att fundera på hur man ska rösta, säger Victora Afnani.

 

Val. En stor del av uppdraget går ut på att få unga att rösta i EU-valet. 

 

Vad har varit mest spännande så här långt? 

– Det mest spännande än så länge har varit att få träffa så många människor från olika länder, och få en bättre inblick i hur situationen inför EU-valet ser ut i respektive land. Olika länder möter olika utmaningar, vilket är väldigt intressant att få lyssna på då vi ofta fastnar i vår egen bubbla, säger Victoria Afnani. 

 

Blev uttagen

Uttagningen till att få åka till Bryssel har gått genom EU-kontoret Europa Direkt Halland.

– Vi är ett informationsnätverk som jobbar för att nå ut på lokal nivå. Det här är en konferens med unga människor från hela EU, som både ska företräda och hjälpa oss genom att sprida information och verka på sina respektive skolor, säger Stina Lindgren som är projektledare på Europa Direkt Halland.

 

I uppdraget ingår även att rapportera. Victoria Afnani har fått äran att uppdatera Europa Direkt Hallands instagramkonto med färska bilder från konferensen.

– Sedan när jag kommer hem kommer det bli att ordna olika event på skolor och liknande, säger Victoria Afnani.

Daniel Blomqvist
Reporter daniel.blomqvist@norrahalland.se 0300-521363

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!