Annons

Victoria rapporterar från Bryssel

Just nu pågår en EU-konferens för unga i Bryssel. På plats för att lära och rapportera är Victoria Afnani som går på Aranäsgymnasiet.
Nyheter | 18 Februari 2019 15:34

På plats i Bryssel. “Olika länder möter olika utmaningar, vilket är väldigt intressant att få lyssna på då vi ofta fastnar i vår egen bubbla”, säger Victoria Afnani. Foto: Privat

 

I dagarna har EU-kommissionen ordnat konferens för unga i Bryssel. På plats för att lära och rapportera är Victoria Afnani som går på Aranäsgymnasiet.

 – Det handlar om hur vi ska få unga att ta sig till valurnorna, säger hon.

 

Den 27 maj är det val till Europaparlamentet, och då väljer medborgarna vilka som ska bli deras representanter de kommande fem åren. Just nu är det konferens för unga i Bryssel, och på plats finns en representant från Kungsbacka: 18-åriga Victoria Afnani som går på Aranäsgymnasiet.

– Jag blev uttagen som ung ambassadör, och är här för att gå på föredrag och lyssna på politiker. Det handlar mycket om hur vi ska få unga att ta sig till valurnorna i maj. Det är många krafter som drar åt olika håll, så det är ett viktigt val och viktigt att fundera på hur man ska rösta, säger Victora Afnani.

 

Val. En stor del av uppdraget går ut på att få unga att rösta i EU-valet. 

 

Vad har varit mest spännande så här långt? 

– Det mest spännande än så länge har varit att få träffa så många människor från olika länder, och få en bättre inblick i hur situationen inför EU-valet ser ut i respektive land. Olika länder möter olika utmaningar, vilket är väldigt intressant att få lyssna på då vi ofta fastnar i vår egen bubbla, säger Victoria Afnani. 

 

Blev uttagen

Uttagningen till att få åka till Bryssel har gått genom EU-kontoret Europa Direkt Halland.

– Vi är ett informationsnätverk som jobbar för att nå ut på lokal nivå. Det här är en konferens med unga människor från hela EU, som både ska företräda och hjälpa oss genom att sprida information och verka på sina respektive skolor, säger Stina Lindgren som är projektledare på Europa Direkt Halland.

 

I uppdraget ingår även att rapportera. Victoria Afnani har fått äran att uppdatera Europa Direkt Hallands instagramkonto med färska bilder från konferensen.

– Sedan när jag kommer hem kommer det bli att ordna olika event på skolor och liknande, säger Victoria Afnani.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons