Annons

Victoria hoppas locka till teatern

Fler teaterföreställningar, starkare genomslag och att få fler lokala besökare till salongen. Det är några av de mål som Kungsbacka teaters nya utvecklare hoppas nå.
– Det är verkligen en ynnest att få jobba med det här, säger kungsbackabon Victoria Forsberg.
Scen | 16 Oktober 2019 11:52

Victoria Forsberg

Ålder: 34
Bor: I Kungsbacka
Familj: Maken Richard Forsberg och två barn
Teater som sticker ut: ”Svår fråga, men såg Utopia på Backa teater i Göteborg. Det är många år sedan, men det är något där som lever kvar.”
Musikal eller opera? ”Får nog ta det opretentiösa svaret och säga musikal där.”
Balett eller jazzdans? ”Jazzdans.”

 Efter att teatern fick en ny grafisk identitet har den också nått ut till en bredare publik. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Det menar Victoria Forsberg som sedan en dryg vecka har klivit på uppdraget som utvecklare på Kungsbacka teater.
– Vi ser i våra verktyg att många fortfarande söker på Aranästeatern. Mycket har hänt, men det är ändå många som inte förstått vilken bra teater vi har. Jag har bott i Kungsbacka sedan 2010 men jobbat på andra orter, och det har till och med lite gått mig själv förbi vad som händer här. Och det är lite synd, många åker till Göteborg helt i onödan. Så nu hoppas jag kunna bidra till att locka fler, säger Victoria Forsberg.

En stor del av uppdraget kommer att handla om marknadsföring, men uppgifterna lär variera.
– Rollen är formbar och jag hoppas såklart kunna vara med och påverka lite i hur utbudet blir också. Till exempel skulle jag vilja se ännu mer rena teaterföreställningar. Vi har mycket musikföreställningar av olika slag, och blandning av både spets och bredd, men jag tror att det är viktigt att våga boka in även lite smalare föreställningar.

Victoria Forsberg har tidigare arbetat som teaterpedagog på kulturskola i Partille. Efter det har hon hunnit vidareutbilda sig.
– Nu kommer jag direkt från studier på yrkeshögskolan i Göteborg där jag har studerat grafisk formgivning och produktion.

Dessutom ligger teatern och skådespeleri varmt om hjärtat sedan tidigare.
– Jag har varit aktiv i frigrupper inom teater och bland annat hållit till en del på Alléteatern. Så jag har ett stort öra mot den världen, förklarar Victoria Forsberg.
Då bokningar sköts av producenterna på teatern kommer den huvudsakliga uppgiften att innebära utveckling av varumärke och profil.
– Det kommer att handla mycket om marknadsföring och att utveckla och jobba vidare med teaterns identitet.
Hur känns det att ha fått jobbet?
– Det känns jättekul, verkligen en ynnest att få jobba med det här. Teatern är en fantastisk arbetsplats och det är väldigt härliga människor man får jobba med, säger Victoria Forsberg.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

500 bostäder planeras varje år

Bostad Kungsbacka ska fortsätta växa, men i en kontrollerad takt med 500 planerade bostäder per år. Socialdemokraternas förslag ...

Teatern stöttar och söker upp

Nyheter Kungsbacka teater tar nytt grepp för att stötta lokala kulturutövare och sprida glädje till de som ...

Viruset flyttar fullmäktige

Politik Spritade mikrofoner, handskar på ledamöterna och flytt till teatern – så vill fullmäktige minska smittrisken på mötet på ...
Annons