HANDBOLL 2018-10-07 KL. 16:54

”Vi var värda att ta poäng”

Ida Karlsson briljerade i HK Aranäs mål i matchen mot Guif. Foto: Caroline Holmgren

Ett mål återstod för att plocka poäng när det var 20 sekunder kvar. HK Aranäs höll i bollen och inväntade ett läge. Men tiden rann ut och det blev en andra, svidande förlust.

HANDBOLL: ALLSVENSKAN

HK Aranäs – Eskilstuna Guif 23–24 (13–13)

– Surt.

Aranässpelaren Tilda Palm summerade känslorna efter matchen med en djup suck.

Det blev en spännande match för HK Aranäs mot det topptippade laget Eskilstuna Guif. I den 14:e minuten i den andra halvleken hade hemmalaget efter att ha jagat i uppförsbacke dragit ifrån till 21–17. Men fem minuter senare kvitterade Guif till 21–21 och plötsligt hade vinden åter vänt.

Med två minuter kvar på klockan fick Guif chans till ledning, Ida Karlsson räddade i målet men returen satt stenhårt i nätet. Tiden höll på att rinna ut. Aranäs fick bollen med 20 sekunder kvar, passade runt och höll i bollen. Men skottläget dök aldrig upp.

– Alla gjorde vad de skulle. Det är små grejer som avgör, men jag tycker verkligen att vi förtjänar en poäng i dag, säger sexmålsskytten.

Matchfakta:

Målskyttar, HK Aranäs: Rikke Jensen 6, Tilda Palm 6, Sanna Andreasson 3, Louise Karlefeldt 2, Johanna Zaman 2, Ida Karlsson, Julia Karlsson, Alicia Nilsson-Rådeström, Ida Espling-Ek