Matilda Rosblad var tillbaka på planen efter sin korsbandsskada. ArkivfotoDet ojämna spelet och tekniska felen straffar sig direkt för HK Aranäs och trots att laget lyckades knapra in på motståndarna, räckte det åter igen inte hela vägen.
HANDBOLL: ALLSVENSKAN


Spårvägens HF – HK Aranäs 30–27Förra året spelade HK Aranäs i division ett och vann 18 av 20 matcher. I allsvenskan har motståndet varit betydligt svårare. De små dipparna som återkommande ibland drabbar laget, vilket genererar tekniska fel och missar, straffar sig direkt.


– Vi har jättefina perioder där vi spelar framåt men vi följer upp det med tekniska fel och då blir vi straffade. Vi är nykomlingar och möter lag där vi måste vara mer alerta. Vi måste acklimatisera oss, säger Aranäs tränare Magnus Ferdinandsson.I matchen mot Spårvägens HF inledde Aranäs med att dra ifrån till 5–2 efter elva spelade minuter. Men Stockholmslaget kom ikapp och i pausvilan var det jämnt.


– Spårvägen spelar med frenesi. De går på attack och skott i tid och otid, säger han.


I den andra halvleken åkte Aranäs på tre utvisningar på tre minuter och hemmalaget kunde dra ifrån till 19–15 i den 41:a minuten. Det blev en uppförsbacke och sex minuter senare hade Spårvägen dragit ifrån med en sexmålsledning.


– Vi fick inte ihop det i mål eller försvar de sista 20 minuterna, säger tränaren.Men Aranäs kämpade på och med fyra minuter kvar på klockan har laget reducerat till 27–26 via ett straffmål av Matilda Rosblad som gjorde en glädjande comeback. Men åter igen räckte det inte hela vägen och vid fulltid hade Aranäs förlorat med 27–30.


– Hade vi haft mer flyt hade det kanske varit tvärtom. Men det är svårt att vinna när vi släpper 30 mål bakåt. Vi är inte riktigt där, säger han.Läs mer om matchen i tisdagens tidning.Matchfakta:


Spårvägens HF – HK Aranäs 30–27 (11–11)


Louise Karlfeldt 8, Matilda Rosblad 6, Rikke Jensen 4, Tilda Palm 2, Johanna Zaman 2, Sanna Andreasson 2, Alicia Nilsson-Rådeström, Kajsa Lindeberg, Ida Espling-Ek