Replik på ”Dags att byta politiker” av signaturen ”JP”

Då och då ger sig det så kallade ”politikerföraktet” till känna i lokalpressens spalter; nu senast i NH den 16 september. Då ville signaturen JP påminna politikerna om att ”deras uppgift är att underlätta och hjälpa sina invånare så att alla kan få ett gott liv – inget annat. För att detta ska ske behöver vi byta politiker.”

Tänk om det vore så enkelt. Tänk om politikerna i stadshuset inte behövde ta hänsyn till statens krav, skatteunderlaget, Migrationsverket, Plan- och bygglagen, bostadsmarknaden, och så vidare.

Och byta politiker? Vi röstar ju om politiker vart fjärde år i allmänna och slutna val. Vi har de politiker vi förtjänar och som vi har röstat fram.

Men JP har rätt i att nytt blod alltid är välkommet. Tänk om fler ville engagera sig på helger, eftermiddagar och kvällar för att föra kommunen framåt och uppåt.

Signaturen JP – och alla andra för den delen – är mycket välkomna att delta i politiken; att komma med på gruppmöten och i nämnder och verkligen kunna påverka.

Det finns inte mindre än nio politiska partier att välja på i Kungsbacka – något parti måste rimligen passa JP.

Kom igen nu! Klaga och kvirra inte utan ta tag i problemen! Engagerade medborgare är guld värda för politiken, för Kungsbacka och för samhället i stort.

Franklin Eck (M) Släp

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

 • Svar till Franklin Eck!

  Först av allt, tack för att du tog dig tid att skriva ett svar på min insändare.
  Sedan, när du säger att vi har de politiker vi förtjänar så kanske du har rätt i det, men det betyder väl inte att vi ska ha det så framöver eller hur? Det är just därför jag skriver att vi ska kryssa politiker längre ner på alla valsedlar för att få in nytt blod i beslutande organ i både kommuner, regioner och till riksdagen.
  Faktum är att flertalet människor som jag talar med inte känner igen sig i det samhälle som ni politiker säger sig företräda.
  Med handen på hjärtat Franklin, när frågade du efter saker som dina väljare tycker är viktiga? Då menar jag inte i valtider utan till vardags. Om debatterna blir mer av ett tvåvägssamtal istället för en envägs kommunikation som idag så skulle ni få flera människor till gruppmöten osv framöver.
  Jag lovar dig att de flesta människor som bor och verkar i Kungsbacka skulle vilja bli mer delaktiga, men jag tror att de flesta upplever det som att det finns en mur mellan politiken och det ”vanliga” livet. Den muren vet nog inte de flesta hur de ska kunna ”riva”.
  Flytta ut samtalen! Ta er tid att lyssna på oss väljare då kommer engagemanget, detta är min övertygelse.
  När du säger som du gör, vilket är vanligt från er politiker, så skyller du ifrån dig. Du skyller på oss ”vanliga medborgare” att det är vårt fel, eftersom vi inte är aktiva och deltar. Men jag skulle uppskatta om ni som sitter där ni sitter, tar åt er av min insändare och blir mer självkritiska och ställer er frågan varför kommer det insändare som dessa? Ligger det något i det som skrivs? Det kanske inte enbart är fel på alla de som klagar. Det kan ju finnas visst fog för det! Vad gör ni för att minska avståndet? Jag är numera med i Kungsbackaborna, ett lokalt parti som lyssnar och arbetar för närdemokrati i Kungsbacka kommun.

  JP nu aktiv medlem i Kungsbackaborna

Läs Även

Debatt: Riv avtalet vid brott

Debatt Hur är det ens möjligt att få en enda krona utbetalt av skattebetalarnas pengar när man på ett ...

Debatt: Inget människovärde

Debatt Som undersköterska på särskilt boende i Kungsbacka kommun förväntas man vara överallt och ingenstans. Man arbetar, ...

Debatt: Falsk marknadsföring av bambamaten

Debatt ”Lasagne serveras med keso och morötter” står det i menyn. Keso och morötter finns alltid. Varför ...
Annons