Annons

Vd:n som kan bli Årets ledare

Mode löper som en röd tråd genom Charlotte Nordén yrkesliv. Idag är hon vd på e-klädföretaget Cellbes och är en av tre nominerade till Svensk handels utmärkelse Årets ledare som delas ut den 13 maj.
Nyheter | 08 Maj 2019 10:19

Charlotte Nordén från Särö är i dag vd på e-klädföretaget Cellbes. På måndag kan hon bli utsedd till Årets ledare när Svensk Handel och branschtidningen Market tillkännager vinnarna. Foto: Annika Lundby

 

Mode löper som en röd tråd genom Charlotte Nordén yrkesliv. Idag är hon vd på e-klädföretaget Cellbes och är en av tre nominerade till Svensk handels utmärkelse Årets ledare som delas ut den 13 maj.

 

Extrajobbet på NK i Göteborg som Charlotte fick som 17-åring blev inkörsporten till där hon är idag.

– Där fick jag hela tiden nya utmaningar. Det var kul och då fortsatte man.

Extrajobbet blev till fast anställning och som 24-åring fick Charlotte tjänsten som tillförordnad varuhuschef på NK i Göteborg.

 

Efter NK följde olika tjänster hos Ica Nonfood där Charlotte bland annat arbetade med konfektion och skor till Ica Maxis sortiment.

– Därifrån gick jag vidare att bli vd för Desam Fashiongroup, ett företag som tar fram sortiment till fristående handlare. Och sedan fick jag tjänsten som vd på Joy och var bland annat med och öppnade butiken på Kungsmässan.

Charlotte gillar att komma in i företag i förändring.

– På Joy var jag satt för att utveckla och göra företaget lönsamt och arbeta mycket med att anpassa till e-handel. Jag tror det var lite det man såg hos mig när jag fick tjänsten hos Cellbes, säger Charlotte och fortsätter.

– Cellbes hade tappat i lönsamhet och man behövde anpassa sig till den nya handeln. Nu har vi vänt företaget från att tappa i omsättning till att öka rejält. Men detta är inget jag har åstadkommit själv. För att göra det behöver jag ha alla medarbetare med mig.

 

Och det är just det, att ha ett inkluderande och engagerande ledarskap, som nu gör att hon är nominerat till Svensk Handel och branschtidningen Markets pris Årets ledare.

– Det var vår ledningsgruppen som nominerade mig. Jag visste ingenting förrän telefonen ringde och man berättade att jag är en av de tre som tävlar om priset, ler Charlotte.

Priset Årets ledare och ytterligare tolv priser delas ut på Retail Award under Svensk Handels årsstämma på måndag.

– Det här känns jättestort! Det betyder att vi lyckats med vårt arbete på Cellbes och det är en eloge till alla. Och så klart är jag stolt över att mitt sätt att leda är framgångsrikt. Jag tycker det här är jättekul.

 

 

Läs den fullständiga versionen i tisdagens Norra Halland.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Smaken av tilltvålat virus

Krönikor Min ungdoms somrar tillbringade jag på stränderna i Grekland. Ni vet, öluff, bouzoukimusik, ödsliga stränder och mysiga tavernor. ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...
Annons