Annons

Växthusen har blivit padelbanor

De fyra vännerna Tobias Torberntsson, Henric Lövfenborg, Jörgen och Jacob Samuelsson har länge velat driva ett projekt tillsammans. Under coronapandemin fick de möjligheten.

Då gjorde de om växthuset på Tobias gård – till en padelanläggning.

Sport | 09 Augusti 2020 21:30

Jörgen Samuelsson, Tobias Torberntsson och Henric Löfvenborg är trion bakom Kungsbacka Padel Club på Hällingsjövägen.

FOTO: Jasmin Frljevic

PADEL. Den ena långsidan av växthuset är nedriven och har ersatts av tre padelbanor. Trots öppningen är känslan av att man kliver in i just ett växthus påtaglig. Temperaturen utanför anläggningen snuddar knappt 20-strecket. Innanför dörren är den betydligt högre.

Och det är här, på gården intill Hällingsjövägen, som de fyra vännerna valt att satsa på en anläggning inom den heta racketsporten padeltennis – under namnet Kungsbacka Padel Club.

– Vi har under många år sagt att vi ska göra något tillsammans. Och vi kom på det här mitt i corona och kände att allt kändes så trist för alla. Och då kom tanken att vi skulle göra detta. Vi tokade till det totalt och byggde tre utomhusbanor halvvägs in i ett stort, helt förfallet, växthus, säger Tobias Torberntsson som äger gården.

Växthuset rensades på grejer, majoriteten av alla fönster byttes och efter ett långdraget markarbete smälldes banorna upp på rekordtid.

– Det har varit väldigt mycket markarbete. Och det sista som har hänt, som vi ser med ögat, har hänt på tre veckor, säger Jörgen Samuelsson.

Fokus på gemenskap

De flesta anläggningar har lagt sitt primära fokus på själva spelytorna menar Tobias Torberntsson. Trion bakom anläggningen längs med Hällingsjövägen vill dock skapa mer än en anläggning – nämligen en klubb för alla.

– De flesta padelklubbar har bara maximerat yta för spel, för att det är det som genererar pengar. Här har vi valt att maximera yta för att generera tillbaka till de som kommer hit.

Jörgen Samuelsson fyller i:

– Jag har spelat mycket padel i Spanien, där kommer du till klubben du gillar att spela på och då träffas man innan och efter man spelat och umgås över generationsblocken.

Den sista tredjedelen, Henrik Löfvenborg, flikar in:

– Det kommer att bli ett schysst ställe där man kan umgås och trivas, säger han.

Hur skapar man en sådan miljö utan en klubbs historia i ryggen?

– Det finns några klubbar som har lyckats med det i Sverige. Men då gäller det att du har lite yta runt omkring dig.

Något för alla

Den yta är för Kungsbacka Padel Club växthusen, det stora och ett lite mindre på gaveln som är tänkt som en plats där barnen, om de inte är med inne på banan, kan hänga.

– Det kommer också att finnas bra uppvärmningsytor, bordtennis och boulebana. Något för alla, säger Torberntsson och fortsätter:

– Vi kommer även att ha ett speciellt nätverk för kvinnor och tjejer, och kommer satsa mycket på det, säger han.

Stort intresse

Anläggningen är inte den enda i Kungsbacka på ingång. På Hede byggs just nu en inomhushall och till nästa år ska även utomhusbanor byggas intill Forsgårdens Golfklubb.

Är intresset verkligen så stort att så många banor behövs?

– Det är det. Sedan har vi sagt från början att det inte är så viktigt att det är fullbokat. De som vill komma och njuta av spelet och umgänget ska komma hit. Vi vill att detta ska bli ett glädjehål ute på landet, säger Torberntsson.

Banorna öppnar för spel på fredag i nästa vecka. Men redan nu kan man gå in på Matchi och boka upp sina tider.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Släp lossnade – rammade bakomvarande bil

Blåljus En bilist som vid 16-tiden kom körande på Hällingsjövägen bakom ett fordonsekipage med släp fick ...

Kullaviksfylleristen dömd på nytt

Blåljus Den notoriske rattfyllerist från Kullavik som upprepade gånger dömts för grova rattfyllerier, får fängelse ...

De vill bygga padelbanor intill golfklubben

Sport Forsgården och Hede Padelcenter hoppas kunna bygga två banor intill golfanläggningen till nästa år. – Vi ser det ...
Annons