Vädret idag
Mestadels klart
18°C
Prognos juli 22, 2018
dag
Delvis soligt
22°C
 

Varmsnacket flödar

– Har jag inte sagt att ni inte får springa iväg ner till stranden utan att jag är med! Va? Ni lyssnar ju aldrig!

– Jag funderar på om vi skulle grilla ikväll? Det är ju bara att koka upp den först och sen har vi ju den marineringen du älskar, du vet, med vitlök och citron?

– Titta, han har likadana badbyxor som vi har i simskolan.

– Min pappa kan inte drunkna. Nähä, det kan han faktiskt inte alls!

 

Att ligga ett par timmar på en solmadrass på en fullpackad badstrand, blunda och låta öronen vara öppna, är som en pågående dokusåpa, nej, fel, som en hel knippe såpor där man bara får del av brottstycken men hur lätt som helst kan fylla i resten.

Så mycket snickesnack och så mycket tisseltassel om saker som sagts förut och kommer att sägas igen, det mesta utan vikt och större mening, men ändå helt nödvändigt att få ur sig.

– Det är ju en fantastisk maj! Det är ju riktigt gött i vattnet.

– Jo, jo det är nog 20 grader i vattnet. Men det var ju ännu varmare igår. Och sen sa nån att det nog skulle fortsätta hela veckan.

– Ja, man har väl aldrig varit med om en sån maj. Min kusin sa att de hade haft 22 grader i Åsa, men det är klart, det är ju lite grundare där.

 

Man skulle ju kunna reta sig på detta pladder, eller också bara njuta av att vara en del i det som är människans bästa gren, kallpratet. Och kanske borde det i stället heta varmsnack, inte just för temperaturen denna försommar, utan för att det som orden i bästa fall åstadkommer. En lite varmare stämning, kontakt och samhörighet.

Men visst, har man legat hela eftermiddagen på sin madrass och hört människor kommentera majvädret var fjärde minut kan det bli lite väl mycket kontakt och samhörighet. Då krävs en tolerant och avslappnad inställning för att inte till slut bara resa sig rakt upp på stranden och skrika okontrollerat ”håll käften!”

För oss som inte är begåvade med beundransvärt tålamod rekommenderar jag i stället hörlurar och behaglig strandmusik.

Se kan de andra varmprata bäst de vill.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Är du orolig för bränder?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 20 juli

kl 12–15 Lilla naturhjälpen. Vi hjälps åt att röja för att hjälpa både växter och insekter att trivas bättre, växa och ha plats till bohål vid Naturum Fjärås Bräcka.

kl 18–23 Länge leve Sven-Ingvars! 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen på Tjolöholms Slott.

Lördag 21 juli

kl 12–15...

Läs Mer

Sommarkampanj!