Vädret idag
Moln ibland
19°C
Prognos augusti 17, 2018
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Världsartist klar för spelning i Kungsbacka

Jazz i världsklass ska det bli på Kungsbacka teater fram i höst.

Den 12 oktober äntrar jazz- och fusiongitarristen Al Di Meola scenen.

 

– Vanligtvis uppträder han i huvudstäder, så det känns väldigt roligt att han kommer hit till Kungsbacka, säger Peter Rudvall, utvecklare Kungsbacka teater.

Att han ändå valt att förlägga en spelning till Kungsbacka tror Rudvall beror på att ryktet om teatern som spellokal har spridit sig i musikerkretsar. 

– Vi har väldigt bra teknik och tekniker.

 

Spelningen är en del i en turné som sträcker sig över såväl Nordamerika som Europa. I botten ligger senaste albumet Opus, som gick direkt upp på Billboards jazzlista i USA när det släpptes.

– Spelningen består av musik både från den senaste skivan, men också verk av Lennon/McCartney och Piazzolla, säger Peter Rudvall som hoppas att konserten ska locka publik både på hemmaplan och tillresta.

 

Al Di Meola har varit verksam i över 40 år och ses som en ekvilibristisk instrumentstjärnainom jazz-, world- och fusionvärlden.Tillsammans med John McLaughlin och Paco De Lucia bildade han i början av 1980-talet The Guitar Trio och han var en av medlemmarna i Return to Forever, tillsammans med Chick Corea, Stanley Clarke och Lenny White.

Han har också spelat tillsamman med artister som Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Steve Winwood och Herbie Hancock.

 

Biljetterna släps den 25 maj.

 

Foto: earMUSIC/Ben Wolf

 

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!