SPORT 2018-11-06 KL. 21:46

Varlatränaren: ”Vår absolut sämsta match”

Arkivfoto: Christian Johansson

Varla IBK hamnade snett från start och det blev inte mycket bättre.
– Första och tredje perioden är riktigt dåliga, säger Varlatränaren Jonas Gustafsson.

INNEBANDY: DIVISION 1

FBC Sisjön – Varla IBK 6 – 3

Med drygt fyra minuter kvar valde Varlatränaren Jonas Gustafsson att spela ut timeout-kortet.

– Vi ville ge energi, vi hade inte gjort två mål fem mot fem, säger han om valet att plocka ut målvakten.

De hade hamnat fel från början. Hemmalaget som leds av den förre Sandötränaren Anders Sjöstrand kopplade tidigt en tvåmålsledning. Kungsbackalaget kom med reduceringar men nådde inte hela vägen fram. Det var underläge 3–5 vid timeouten.

29 sekunder senare låg bollen i nät efter att Sisjön omedelbart snott åt sig bollen och chippat in sexan. Varla IBK var genomgående tvåa in i situationerna.

– Vi var inte där energimässigt och vi gnällde på domaren. Det var vår absolut sämsta match, säger en besviken Jonas Gustafsson.

Matchfakta

FBC Sisjön – Varla IBK 6 – 3 (2–0, 1–2, 3–1)

1–0 (06.58), 2–0 (09.31), 3–0 (26.21), 3–1 (29.59) Hugo Frivold, 3–2 (37.04) Daniel Bystedt, 4–2 (47.04), 4–3 (51.22) Fabian Kaneby, 5–3 (52.17), 6–3 (56.18)