Vädret idag
Skurar
16°C
Prognos juli 22, 2019
dag
Mestadels molnigt
18°C
 

Varför lägga våra pengar på ny simhall?

Kommunfullmäktige har tagit beslutet att avsätta 426 miljoner kronor åt att bygga Kungsbackas nya simhall. När den simhall som redan finns inte har några stora problem och fungerar. Det som folk tänker då är att simhallens poollängd är 25 meter och att de inte kan ha stora tävlingar. För att ha tävlingar behöver man ha en 50-meters längd på bassängen.

 

Behöver man anpassa sig för 150 personer som är unga och medlemmar i KBSS när mer än 1 000 ungdomar spelar innebandy, basket, handboll och även andra sporter som behöver hallar att träna i?

 

Det är brist på hallar och att 1 000 personer påverkas av detta jämfört med att 150 personer påverkas av att ej kunna ha tävlingar. De idrottshallar som jag spelar innebandy i är värdelösa. Det är dåliga läktare, golvet är väldigt halt på grund av att det är det billigaste och sämsta golvet som kommunen köper in.

 

Men alltså på riktigt. De vill bygga en park för 100 miljoner. Kronor som skulle kunna utnyttjas på ett väldigt mycket bättre sätt. Hur tänker de? Det är så onödigt att klockorna stannar. Helt sjukt att de tänker ta våra pengar som vi har tjänat ihop och bara lägga dem på en park. Idiotiskt!

 

Lösningen kunde varit att renovera den gamla simhallen eller kanske bygga ut den. Detta hade inte kostat kommunen lika mycket och man skulle kunnat bygga fler och bra idrottshallar.

 

En besviken kungsbackabo

 

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!