Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll Mannen tröttnade på att stå i kö och beslutade sig för att vända och köra en annan väg. Han krockade omedelbart med en annan bil.


  


Det var på Göteborgsvägen i Lindome i riktning norrut den 4 december förra året som olyckan var framme. En man i 55-årsåldern från Kungsbacka kommun valde att lämna en kö som uppstått på grund av en olycka längre fram. I samma veva som mannen svängde ur kön för att vända på vägen krockade han med en mötande bil som inte hann väja undan. Personen i den mötande bilen fick föras till Mölndals sjukhus med lindriga skador, och båda bilarna fick rejäla krockskador.


I förhör uppger mannen att han sett sig om ordentligt och blinkat innan han körde ut. Han delgavs misstanke om gällande vårdslöshet i trafik genom att i väsentlig mån ha brustit i omsorg och varsamhet när han gjorde en u-sväng på huvudled under rådande förhållanden. Kungsbackabon är nu åtalad för händelsen och riskerar drygt 15 000 i böter. Mannen förnekar brott.Skaffa Norra Hallands app här