Annons

Vände underläge – avgjorde sent

Anfallskompisarna Victor Andersson och Gustav Lundgren turades om att servera varandra. Tillsammans vände de på steken.

Fotboll | 09 Juni 2021 22:46

Jubel när Onsala bK tog andra segern på två försök.

FOTO: Jasmin Frljevic/Ulricehamns Tidning

MATCHFAKTA: DIVISION 2

Dalstorps IF – Onsala BK 2 – 3 (1–1)

Onsala BK visade på spets när det stod och vägde. Dock skulle de behöva visa på moral innan dess. Hemmalaget kopplade tidigt greppet men Onsala BK replikerade tämligen omgående.

– Det är andra matchen och andra gången som vi hamnar i ett tidigt underläge, där har vi att jobba på. Ju längre halvleken led desto mer tog vi över, säger tränaren Jakob Carnebratt.

 

Victor Andersson kvitterade efter Gustav Lundgrens förarbete. Joel Palmquist dundrade in i stolpen i samma sekvens. Mittfältaren ådrog sig en svullen fot och fick utgå i paus. Även Felix Hellberg byttes ut inför den andra halvleken – det var planerat för att spara på hans knä. Tränaren har förhoppningar att duon ska vara med mot Västra Frölunda på hemmaplan på söndag.

– Vi hade en bra känsla inför andra, säger Carnbratt.

 

Underläge igen

En kvart senare knoppade Dalstorp in en hörna. OBK skulle än en gång rappt ordnade kvitteringen. Hugo Lindströmbyttes in i paus – och var strålande. Han gjorde livet surt för hemmalagets vänsterback.

– Han var jättefrejdig och ruggigt bra, säger OBK-tränaren.

Nu rundade 17-åringen försvaren och skickade in ett inspel som hemmalaget stötte i egen kasse. Det återstod 25 minuter och benen blev tröttare, spelet hafsigare och Jakob Carnebratt konstaterade att det var ett ställningskrig. I en låst situation behövs kreativa lösningar. Gästerna lirkade sig igenom Dalstorpförsvaret – Victor Andersson slog den sista passningen och Gustav Lundgren från vänsterposition (där Carnebrattt gärna ser honom, själv spelar Lundgren helst till höger) skickade lagkaptenen in segermålet lågt i det bortre hörnet.

– Jag tycker vi fick bättre skjuts och energi med våra byten, det ligger till grund till varför vi vinner, säger tränaren som även ville plussa för trion längst bak, Tim Månsson, Johan Jarnvik och Alexander Levinson som stod pall när bollarna seglade in framför målet under avslutningen.

 

Ett till orosmoln var att när Onsala BK skulle hålla undan i slutminuterna tvingades en haltade Victor Olofsson att byta medan han skrek:

– Det är min skitfot!

Victor Olofsson linkade av i slutminuterna. Foto: Jasmin Frljevic/Ulricehamns Tidning

Onsalatränaren hoppas att även han ska vara tillgänglig till söndag.

2020 hade Onsala BK noll poäng efter två omgångar – i år har de full pott.

– Vi har ändå en bra bit kvar till vår drömbild hur vi vill se ut, säger Jakob Carnebratt

 

Läs fler sportnyheter här.

 

Mer om e-tidningen:

Läs e-tidningen här

 

Är du prenumerant? Kom igång här.

Instruktionsfilm: 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Drömmål förstörde kvällen

Fotboll En praktträff från 30 meter rätt upp i krysset. IFK Fjärås fick en tung start – det ...

Premiärdominans trots att det fanns mer att önska

Fotboll IFK Fjärås var först ut – satte gasen i mattan och vaskade fram chans, på chans, på chans. – ...

Här avgör mittbacken efter solonummer

Fotboll Lerkils IF borde ha avgjort omgående – sedan fick de tacka stolparna. Det skulle krävas att mittbacken Tobias Johansson ...
Annons