Annons

Valldatjejen har 185 000 följare på Tiktok

Annie Samuelsson, 21, har sedan hon tog studenten arbetat på Ica i Vallda. Vid sidan av det har hon byggt upp kontot ”xannyh” på Tiktok som har 185 000 följare. Nu har hon sagt upp sig från Ica för att satsa fullt ut på sociala medier.

– Jag sade till mig själv i vintras att om jag har 60 000 följare till sommaren kanske det är värt att ge det en chans. Det känns dumt att inte försöka när jag väl har chansen, säger Annie Samuelsson.

Familj | 04 September 2021 12:00

Annie Samuelsson från Vallda har 185 000 följare på Tiktok.

FOTO: Eric Andersson

Annie Samuelsson

Ålder: 21
Bor: Vallda
Familj: Mamma, två systrar och en bror
Intressen: Musik, dans och träning
Tittar på: Serier med smarta människor. Det är inspirerande
Lyssnar på: Gillar rap och ”gamla godingar”

Kontot på Tiktok skapade hon i december 2019 och har sedan dess kontinuerligt lagt ut humoristiska videos. Men det var inte tal om någon raketstart för Annie. Vid årsskiftet hade hon 10 000 följare, därefter tog det fart på allvar.

– I början härmade jag mest andra och försökte haka på olika trender. Men jag märkte att så fort jag började visa min personlighet och vem jag är började det gå mycket bättre.

Det stora genombrottet kom genom en video där hon gör narr av killar som skryter om att de är bra på padel. Ytterligare en video som fick mycket visningar var i samband med mögelskandalen på Skånemejerier. I klippet ifrågasätter hon hur folk kan vara rädda för lite mögel på en hushållsost, när de frivilligt går och handlar mögelost i affären.

– Problemet är att alla inte förstår ironin i mina videos. Det var väldigt många som blev provocerade av den och många andra klipp.

Får du mycket hat generellt?

– Inte i jämförelse med många andra kreatörer. Men desto fler som följer mig och ser mina videos, desto mer skit skrivs det i kommentarerna. Jag får otroligt många positiva kommentarer, men tyvärr väger inte positiva kommentarer lika tungt som de negativa.

Även om hon säger att näthat givetvis är beklämmande, har hon lyckats få ut något positivt ur några av de negativa kommentarerna.

– Jag har besvarat några av kommentarerna i nya videos vilket folk tycker varit väldigt underhållande. Det är ett bra sätt att markera att det inte är okej att skriva sådant och att jag inte tar någon skit.

Hon tror att anledningen till att hon får förhållandevis få negativa kommentarer är att humor och komik ligger nära hjärtat hos många människor.

– Alla gillar väl att skratta och mitt mål är att underhålla människor. Jag har alltid gillat att bjuda på mig själv.

Kan leva på Tiktok

Under sommaren har hon gjort sina första samarbeten med olika företag och kan på så vis numera leva på Tiktok. Hon har sagt upp sig från sitt arbete på Ica och står i valet och kvalet mellan att studera till hösten, eller skjuta på det i och med framgångarna på Tiktok. I nuläget har hon ett snitt på ungefär 500 000 visningar per video.

– Man vänjer sig otroligt snabbt. Innan blev jag hur glad som helst för 50 000 visningar. Hade jag fått de siffrorna idag så hade jag undrat varför ingen ville titta på mig längre.

Känner du stress över att hela tiden få många visningar?

– Det tror jag att alla som håller på med sociala medier gör. Allting baseras på om folk tycker jag är rolig eller inte. Men jag har lärt mig vilka typer av videos som går bra och vilka som går mindre bra. Samtidigt måste jag vara nytänkande för att folk inte ska tröttna på mig. Det är en balansgång.

Stora framtidsdrömmar

Ambitionerna är stora inför framtiden. Annie vill fortsätta växa på Tiktok, men har även planer på att skapa innehåll för andra plattformar.

– Långsiktigt tror jag att Youtube är bättre än Tiktok som fortfarande går ganska mycket upp och ner. Men då måste jag ha en tydlig idé om vad jag ska göra, något som håller över tid. Sen är det väldigt svårt att flytta en följarskara från en plattform till en annan.

På Tiktok kan du enbart tjäna pengar genom att göra samarbeten med företag. Något som följarna inte alltid uppskattar.

– Folk hatar reklam och samarbetsvideos. Men om jag ska jobba med det här så är jag beroende av att det finns företag som vill samarbeta med mig. För att företag ska vilja göra det behöver jag fortsätta leverera bra innehåll.

Vad tror du har gjort att ditt konto blivit så populärt?

– Många som håller på med sociala medier försöker få allting att se perfekt ut hela tiden. Jag har en mer avslappnad syn på det hela och känner inget behov av att vara festklädd och sminkad när jag spelar in en video. Det tror jag folk uppskattar.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ökad vaksamhet för ”tafsardagen”

Skola Killar utmanas att tafsa på tjejer i skolan – filma övergreppet och sprida det i sociala medier. Polisen varnar för ...

Livsfarlig lek utanför skola

Skola Sedan en månad tillbaka florerar en så kallad challenge, utmaning på Älvsåkersskolan. Barn på mellanstadiet springer ut på Ä...

Kungsbacka padel club expanderar

Sport Sedan tidigare har Kungsbacka padel club tre utomhusbanor på sin anläggning. Från och med november kommer dessutom ett ...

Katten Sauron blev skjuten med hagelgevär

Nyheter Åsa Forsséns katt Sauron blev dålig och blödde. Hos veterinären visade det sig att han blivit ...

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Fotboll Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar ...
Annons