Vädret idag
Soligt
18°C
Prognos juni 17, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

Vågar man klaga på värmen?

Visst är det härligt med värmen! Man längtar hela året, går i mörker, mörker, mörker och eländes elände i många långa månader och bara väntar och längtar efter sol och värme. Så kommer den äntligen! Vad gör man då? Jo, man klagar på den. 

Det ÄR verkligen underbart att kunna gå ut utan termobrallor, dunjacka och rejäla kängor. Bara på med klänning och sandaler och iväg. Håret torkar på nolltid när man cyklar till jobbet, grillen är ständigt aktuell och trädgården står i sin fullaste prakt. Det går dessutom att sitta utomhus på kvällen utan att frysa ihjäl. 

Synd bara att det inte är nu man har semester. Det framkallar en viss stress. Vid tanken på att när det är dags att logga ut kommer ett gigantiskt lågtryck att parkera över landet. Så brukar det vara. Midsommar SKA firas med paraply, gummistövlar och fleecetröja. Det är i stort sett obligatoriskt. 

Och tänk om det skulle bli fint väder även under semestern. Vad ska man klaga på då?

I och för sig kan man låtsas att man har semester. Några minuter då och då. Om man blundar en stund på jobbet kan man låtsas att man sitter på en solig strand med en paraplydrink i handen istället för ett vattenglas. 

På delar av vår redaktion är det nämligen lika varmt inne som ute. 27 grader visar termometern inne på vårt rum, trots tvärdrag, markiser och rullgardiner. Kollegorna i rummet intill har 29 grader. Detta trots att ventilationen fungerar som den ska...

Hur skönt det än är med värmen blir man lite konstig av den. Allt går lite trögare, tankarna blir slöare och pauserna blir fler. 

Men trots allt överväger fördelarna med värmeböljan. Det tyckte nog även de skolbarn som hade det för varmt inomhus. De blev hemskickade av rektorn på grund av värmen. Det tror jag faktiskt inte att vi blir... 

Däremot kan det vara ett bra tillfälle att boka in trevliga uppdrag utomhus, kanske till och med nära en strand eller en sjö? Och snart är det antagligen dags att klaga på regnet igen. Eller blåsten. 

För det kan väl inte vara så lyckosamt att detta fantastiska väder stannar hela sommaren?

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

6 000 står i bostadskö i Kungsbacka. Är du nöjd med ditt boende?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 14 juni

Kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem.

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter. 

kl 12–15 Skattjakt runt Naturum Fjärås Bräcka tillsammans med Fjärås AIK. 

kl 14–16 Afternoon Tea i Tölö församlingshem. 

kl 19 The Cadillac Band spelar på Hasses Loge. 

Lördag 15 juni

Kl 9 Club Show för Labrador retriever på Tjolöholms slott. 

kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan,...

Läs Mer

Så här funkar eNH!