Annons

För att stärka äldreomsorgen gör regeringen en satsning för att höja kompetensen och samtidigt skapa fler tillsvidareanställningar på heltid. Satsningen innebär en möjlighet att utbilda sig till vårdbiträde eller undersköterska under en redan tillsvidaretjänst med lön på heltid där utbildning varvas med arbete.
 
Staten finansierar kommunernas kostnad, och detta sker under 2020 och 2021. Vad gör Kungsbacka? Kommunen har fått 3 322 943 kronor!

Drabbas hårt

Äldre personer riskerar att drabbas särskilt hårt av följderna av utbrottet covid-19. Till detta ha regeringen tillfört 30 miljoner till kommunerna!
 
Många av lösningarna kan vara tekniska men för det mesta är det sociala kontakter som efterfrågas och behövs.

Inte i centralkassan

En viktig fråga gäller vår personal i Kungsbacka, de insatser som regeringen gör ska synas i Kungsbacka inom Vård och Omsorg och inte hamna i centralkassan eller bli bortglömda.
Insatserna ska bidra till att stärka äldres psykiska välbefinnande och motverka psykisk ohälsa i och med alla restriktioner som vi får till oss. Vad gör Kungsbacka?
 
Personalen jobbar på och sliter som aldrig förr, men gör vi något åt detta – ledighet, högre lön, en god arbetsmiljö?
 
Tyvärr är det inte så, eftersom gång på gång får personalen och den fackliga organisationen anmäla vissa enheter till IVO!
 
Detta ska inte behövas utan Vård och Omsorg skall tilldelas de pengar som är avsedda för äldre och inga nya besparingar skall ske! Är de äldre värda det? Det tycker jag!
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Ta bort bänkar och p-platser från torget"

Politik Ta bort bänkar och p-platser så att Kungsbacka torg kan bli flexibelt och levande! Det kräver liberaler och ...

Stoppade lastbil – hittade tjuv med motorcykel

Blåljus När polisen kontrollerade en lastbil i natt, hittade de en misstänkt tjuv med en nystulen motorcykel i skå...

Älgolycka på E6

Blåljus Flera fordon har krockat på E6 mellan Kungsbacka och Sandsjöbacka. Det är mycket begränsad framkomlighet. Olyckan inträffade 06:16 ...
Annons