Annons

V: Vad vill (V)i

Vänsterpartiet vill att kultur skall vara till för alla oavsett var man bor eller vilken ekonomi man har. Vi vill se en avgiftsfri kulturskola so

| 28 Augusti 2018 07:00

Vänsterpartiet vill att kultur skall vara till för alla oavsett var man bor eller vilken ekonomi man har. Vi vill se en avgiftsfri kulturskola som fortsätter i kommunal regi, fler möjligheter till kulturaktiviteter i alla kommundelar samt ökad stöttning och uppmuntran till föreningar som bedriver verksamhet runt om i Kungsbacka.

 

Vi vill att alla i Kungsbacka skall känna sig trygga.

 

Därför är det viktigt att inte glömma bort det förebyggande arbetet. Vänsterpartiet vill att fältassistenter blir en del av kommunens förebyggande trygghetsarbete, vi vill se försöksverksamhet med väktare på Kungsbacka station. Vi vill alla barn ska ha en trygg väg till och från skolan och ha en mer upplyst stad med belysning på alla busshållplatser.

 

Bostad är en social rättighet. Bristen på bostäder begränsar människors frihet. Vi vill ha en bostadsmarknad för alla genom fler billiga hyresrätter, studentbostäder och genom en satsning på boenden funktionsstöd med gruppbostäder och daglig verksamhet där behovet finns.

 

Vi blir allt fler äldre i vårt samhälle. Alla har rätt till en bra och trygg vård och äldreomsorg. Därför är det viktigt att verksamheten och människorna står i fokus, inte pengar och vinstjakt. Vänsterpartiet vill ha bort vinstjakten från vården, att alla äldre själva skall få bestämma sitt boende, se fler trygghetsboende för seniora invånare och att vårdpersonalen ska få bättre arbetsvillkor och höjda löner.

 

Miljöfrågan har alltid varit viktig för Vänsterpartiet och vi vill att all mat som framställs i kommunens regi skall vara ekologisk, att  kommunen främjar närproducerad mat. Vi vill ha utbyggd tågtrafik med pendelstationer i Frillesås och Fjärås och utökad och på sikt avgiftsfri kollektivtrafik så att fler kan klara sig utan bil eller ställa bilen hemma.

 

Alla barn förtjänar en bra start i livet och för det spelar en jämlik skola en stor roll. Alla barn skall få en bra utbildning. Man skall kunna lita på att alla skolor är bra skolor. Vänsterpartiet vill öka lärartätheten på kommunens skolor och att skolan tilldelas mer resurser för att kunna tillgodose alla barn i behov av särskilt stöd.

 

Vi anser att det är viktigt att vi har trygga arbetsplatser med god arbetsmiljö. Vänsterpartiet vill att Kungsbacka kommun på kort sikt inför provverksamhet för 6 timmars arbetsdag, att Kungsbacka kommun på lång sikt arbetar för 6 timmars arbetsdag i hela kommunen och att Kungsbacka kommun satsar på en bra arbetsmiljö för de anställda i kommunen. Avslutningsvis vill vi att Kungsbacka ska vara en stad där alla är välkommen oavsett ekonomi och oavsett ursprung. 

 

Maria Rasmussen (V)
Kristina Rasmussen (V)
Jon Thorbjörnsson (V)

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

MP: Klimatet kan inte vänta – valet är ditt

Den här sommaren har gjort klimatförändringarna tydliga. Först sol, värme och rena medelhavskänslan i ...

KD: Årets val är ett värderingsval

Årets val handlar om vilka värderingar vi vill ska prägla vårt land. Kristdemokraterna sätter människovä...

KB: Kortare beslutsvägar = bättre arbetsmiljö?

Kan det vara så enkelt? Att genom att kapa ett par led, att få rå om sin arbetsplats som en ...
Annons