Vädret idag
Soligt
4°C
Prognos februari 18, 2019
dag
Mestadels molnigt
7°C
 

Undersköterskor går på knäna

Som uska (undersköterska) med all delegering får man numera springa på ibland tre avdelningar förutom sin egna med insulin, medicin mm. Själv står man på sin avdelning med två vikarier utan utbildning och delegering, vissa kan inte ens sätta på en diskmaskin. Man får vara som en bläckfisk fast ändå räcker inte armarna till. Skall det vara så här?
Det funkar inte att ta in vem som helst bara för att dom har två ben, det krävs lite mer än så att sköta och ta hand om våra äldre. Man pratar så fint om att uskor behövs, är det så man höjer vår status?


Tydligt är att man inte behöver kunna någonting inte ens behöva känna våra boende för dom bryr sig inte eller? Om det är några som bryr sig om vem som kommer så är det våra gamla och framförallt demenssjuka som är mer känsliga för vem som hjälper dom. Att man skall duka av borden, torka av och slänga sopor verkar inte heller komma naturligt för många så inte heller att man lägger smutsiga kläder i tvätten.


Detta är småsaker som vi får ta efter det som inte andra gör, spelar ingen roll om vi har mobiler som skall vara så patientsäkra vilket dom inte är för det fattas hälften av alla uppgifter som skall göras. Om jag har 34 insatser på en dag så kan du lägga till 25, och varför skall det gå en person och få lön för nåt dom inte gör som jag ändå får göra i slutändan? Om det inte händer nåt NU så kommer flera av oss att kollapsa totalt, orkar inte längre.

Trött och slutkört uska i Kungsbacka kommun.

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. Gunvor
    januari 29th, 2019 20:39

    HUR KAN KOMMUNEN HANTERA SIN PERSONAL PÅ ETT SÅ KRÄNKANDE SÄTT? SKALL VI ÄLDRE OCH SJUKA FÅ HJÄLP UTAV SÖNDERSTRESSADE PERSONAL. DET ÄR INTE VÄRDIGT NÅGON. SKÄRPNING###

    Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Spelreklamen svämmar över. Borde den regleras mer?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 8 februari

kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 10.30 Sagostund med Allas barnbarn i Sagogrottan på Fyren. 

kl 11.30–13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

kl 16 Tjej och gamer? Är du tjej, 12-25 år och intresserad av digitalt, lajv och spelkultur? Välkommen till en kväll där vi...

Läs Mer

Så här funkar eNH!