Annons

Tyck till om framtidens Kungsbacka

Vill du vara med och bestämma hur framtidens Kungsbacka ska vara? Då ska du passa på att tycka till om den nya översiktsplanen.

Vård | 12 Augusti 2020 16:30

Vill du vara med och bestämma hur det framtida Kungsbacka ska utvecklas? Då ska du tycka till om den nya översiktsplanen som just nu håller på att tas fram.

FOTO: Kungsbacka kommun

I planen bestäms allt från vad som ska byggas var, till var och hur kollektivtrafiken ska fungera.

Finns på Kungsmässan

Representanter för Kungsbacka kommun har redan hållit flera föreläsningar runt om i kommunen om den nya fördjupade översiktsplanen. 17-23 augusti är det dags igen. Då finns man på plats i Kungsmässan, dit alla som vill kan komma för att titta på den nya planen och tycka till om dess innehåll.

Digitala kontakter

Den som inte vill trängas med andra kan lämna sina synpunkter digitalt. På Kungsbacka kommuns hemsida finns information om den nya översiktsplanen utlagd.

Kommunen har redan fått in en hel del synpunkter på vad som bör prioriteras för att Kungsbacka ska bli en ännu mer attraktiv kommun att bo och verka i.

Unga engagerade

Kollektivtrafiken och nybyggnation av bostäder är två frågor som engagerat många.

– Vi har fått in många bra och resonerande synpunkter från unga vilket vi värdesätter högt. Det är för deras framtid vi planerar, säger Raquel Sandblad – planarkitekt.

– De har skickat in synpunkter som visar vikten av kollektivtrafik för dem. Den är viktig för att de ska kunna ta sig dit de vill och inte vara beroende av att föräldrar eller annan ska skjutsa dem, fortsätter hon.

Den som vill säga sitt om framtidens Kungsbacka kan göra detta augusti månad ut. Senast den 31 augusti måste alla synpunkter ha lämnats in till kommunen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Par misstänkta för att ha eldat upp tidigare partners hus

Blåljus Det är en relationshistoria med flera inblandade dömda personer, som ligger bakom den pågående förundersökningen ...

Hair by Angels kan bli Årets frisörföretag

Nyheter I dagarna blev det klart vilka som tävlar om titeln Årets frisörföretag, bland de nominerade finns Hair ...

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...
Annons