Annons

Tvingades ta bort testikel efter sen operation

Varbergs sjukhus dröjde med att akut operera en man med misstänkt testikeltorsion. Det slutade med att hela testikeln behövde tas bort. Nu har Hallands sjukhus anmält händelsen enligt Lex Maria.

Vård | 16 Januari 2020 13:40

Mannen kom in till akuten i Varberg med buksmärtor. Man misstänkte att de berodde på att hans testikel hade vridit sig, något som leder till att blodförsörjningen till testikeln minskar. För att undvika skador krävs det därför snabb behandling.

Men istället för att operera akut gjordes först fler undersökningar. När operationen väl genomfördes gick det inte att rädda testikeln.

– Vid den här händelsen är det inte säkert att testikeln gått att rädda med en akut operation, men vi anmäler händelsen eftersom vi inte kan utesluta att fördröjningen av operationen haft betydelse, säger Helena Gladh, chefläkare på Hallands sjukhus i ett pressmeddelande.

Läs mer nyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Produktiv författare syns i digital satsning

Nöje & Kultur När regionen och folkbiblioteken slog sina påsar ihop resulterade det i digitala författarsamtal med halländska fö...

Problem när provtagningen fördubblats

Vård Omkring 3 000 personer har sedan starten den 17 juni bokat en tid via 1177.se och genomfört självprovtagning för covid-19 ...

Coronaprover felmärktes – 40 personer testas om

Det var ett fel i hanteringen som ledde till att ett antal hallänningar som lämnat Coronaprov 17-18 juni ...
Annons