Första gången gick HK Aranäs bet. Vid nästa försök nappade mittsexan Erik Karelius. Den store linjespelaren lockades av HK Aranäs tydliga ambitioner att gå upp i handbollsligan.HANDBOLL. 194 centimeter och 115 kilo. Det är HK Aranäs sista pusselbit inför säsongen 2019/20. Då är målsättningen att ta klivet tillbaka till handbollsligan. Kungsbackaklubben jagade Erik Karelius redan inför den gångna säsongen, men nu har de lyckats knyta till sig 24-åringen på två år. 


– Erik är kanske den bästa mittsexan i hela allsvenskan. Vi får ett riktigt tillskott. Alla som har mött honom vet hur jobbig han är. Lägger man inte mycket fokus på honom gör han sex, sju mål, säger tränaren Toni Johansson.Mittsexan kommer närmast från seriekonkurrenten Amo. Att det blev ett klubbskifte från Småland till västkusten beror på HK Aranäs ambitioner.


– Deras målsättning är den största anledningen. Jag är sugen på att glida upp med ett lag och utvecklas som spelare. Det tror jag att jag kan göra där. Jag vill se att en klubb vill något, jag är ändå 24 år. De går för att vinna, det gillar jag.


Framför allt är det storlek som Erik Karelius ska bidra med.


– Jag bidrar med tyngd. Jag väger ändå 115 kilo. Sedan kan jag spela båda vägar.Toni Johansson är nöjd med vad de fått in.


– Han kommer att göra nytta. Vi får in tyngd bakåt och i en del matcher mot topplagen var det något vi kände att vi saknade. Vi kan stå emot lite bättre.


Dessutom har Erik Karelius och nyförvärvet på mittnio, Gustaf Hallén, spelat tillsammans i dåvarande elitserien 2012/13 med Skånela.


– De vet var de har varandra. Vi har byggt en slagkraftig trupp till nästa säsong, säger Toni Johansson som berättar att mittsexan var den sista pusselbiten.


I juni ansluter Erik Karelius till HK Aranäs.