18 December 2020 10:20 | Stefan Pettersson

I måndags kom det omtalade sms:et. 22 miljoner mobilabonnemang fick ett sms med information om coronaläget. Sms:et går att återge i sin helhet, för det var minst sagt kortfattat…

”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”

Meningslöst

Ja, vad säger man? Kort och koncist, kanske? Nja, jag lutar mer åt innehållslöst och tämligen meningslöst. Eller så är det så genialiskt tänkt att det ska vara just dåligt, för att det ska vålla debatt och på så sätt uppmärksammas mer. Helt enkelt en suverän PR-kupp. Men jag ställer mig minst sagt tveksam till det. Dessutom har det kommit fram uppgifter om att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap inte ens ville skicka det. Så sms-utskicket blir nog ingen succé.

Hur dåliga alternativ?

Här har alltså ett gäng uppe i beslutstoppen suttit och funderat länge och väl, för att komma fram till ett i princip intetsägande sms. Frågan är hur dåliga alternativen var, om de fick stå tillbaka för det här… Ska det verkligen läggas tid och pengar på något sånt? Eller tror ”bossarna” att vi svenskar är lite tröga och har missat att det pågår en pandemi? Visserligen verkar en del människor leva i den villfarelsen, men det handlar nog mer om att den kategorin mest bryr sig om sig själva och struntar i om pandemin tar ny fart.

Ett tips

Så här kommer ett tips: lägg inte mer tid på meningslösa sms. Gör nåt annat i stället. Det finns mycket bättre saker att lägga tid på. Jag lovar.

På tal om tips, du har väl sett att Norra Halland i år kommer ut på juldagen? Det finns ingen möjlighet för oss att få tidningen utdelad på juldagen, men vår e-tidning går ut digitalt på juldagsmorgonen. Om du inte har laddat ner vår eNH-app så är det hög tid att göra det. Du som är prenumerant har fri e-tidning, logga bara in med ditt abonnentnummer. För dig som ännu inte är prenumerant finns nu en möjlighet att testa eNH gratis i två månader. Mejla till prenumeration@norrahalland.se så ordnar vi en testperiod.

Avslutningsvis kan jag berätta att namninsamlingen för att rädda hembygdsmuseet nu har över 1 000 namnunderskrifter. Insamlingen finns digitalt. Om du söker på ”namninsamling hembygdsmuseum Kungsbacka” så dyker Åke Eliassons insamling upp. Skriv gärna under om du vill rädda museet.

Ha en trevlig helg.

Här hittar du e-tidningen

Läs fler krönikor här