Vädret idag
Klart
3°C
Prognos januari 18, 2019
dag
Mestadels soligt
3°C
 

Tränaren: ”Totalt sett en väldigt bra match”

Arkivfoto: Christian Johansson

 

Hanhals Kings fick en drömöppning, 2–0 innan fyra spelade minuter. Men när chanserna inte förvaltades blev ett felpass ödesdigert.  

 

ISHOCKEY: HOCKEYETTAN

HC Dalen – Hanhals Kings 4 – 3 e.förl.

 

Powerplayspelet har varit ett aber för Hanhals Kings. Den här gången behövde de bara elva sekunder i numerärt överläge innan Max Lindroths handledsskott hittade rätt. 24 sekunder var spelade och det var bortaledning.

Det blev ännu bättre för Kungsbackalaget när Mattias Elfström förvaltade en spelvändning till, 2–0 efter 03.47.

– Vi fick en smakstart. Vi pratade mycket om vår prestation inför så jag tänkte inte ”Måtte det hålla nu” utan jag kände att vi var i starten av en bra prestation, säger tränaren Niclas Högberg.  

 

Innan den första perioden var över tappade bortalaget David Stenbacka som fick matchstraff efter en knätackling. Hanhals höll emot Dalens tryck tills det återstod drygt sex minuter av den andra perioden. 41 sekunder in i sista perioden var det utjämnat.

– Han styr in den med klubban högt över ribban, det är jag helt säker på. Det var kanske retroaktivt efter en svag andra period av oss, säger Niclas Högberg.

Gustav Jonsson såg ut att frälsa Hanhals med ett handledsskott. Men hemmalaget hade en replik på backens 3–2-mål efter ett felpass från gästerna.

– Det är som att leka med elden. Vi spelade där vi inte skulle spela när vi hade full kontroll på det som hände på isen. Det straffade sig och det är bittert.  

 

3–3 efter ordinarie matchtid och i förlängningen hittade Dalen rätt med sitt första skott efter att Högbergs mannar haft flertalet chanser.

– Vi var närmast segern under ordinarie matchtid och vi hade chanserna i förlängningen. Totalt sett var det en väldigt bra match från vårt håll, säger Niclas Högberg.

Framför allt stämde spelet utan puck.

– Där fanns det inget att klaga på.

Nu väntar Kalmar på hemmaplan – då får Hanhals Kings klara sig utan David Stenbacka som är avstängd, men Johan Holmberg är tillbaka.

 

Matchfakta

HC Dalen – Hanhals Kings 4–3 e.förl. (0–2, 1–0, 2–1, 1–0)

0–1 (00.24) Max Lindroth, 0–2 (03.47) Mattias Elfström, 1–2 (33.43), 2–2 (40.41), 2–3 (49.26) Gustav Jonsson, 3–3 (54.42), 4–3 (62.53)

Skotten: 45–38

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera