HANDBOLL 2018-09-10 KL. 10:45

Tränaren: ”Ida Karlssons spel var mvg”

Arkivfoto: Christian Johansson

Spelmässigt en strålande helg för HK Aranäs. Allra starkast lyste målvakten Ida Karlsson.

HANDBOLL. HK Aranäs åkte till Tyresö open där fyra seriekonkurrenter väntade. De inledde med att tvåa dit Hellton rejält. De följde upp det med helgens enda plump mot Tumba.

– Det var enda smolket i bägaren, säger Magnus Ferdinandsson.

De avslutade två matcherna fick honom att mysa, trots att det blev förlust mot Tyresö.

– Vi ledde med 14–6 i paus och de är megafavoriter att gå upp i elitserien. Den 30-minutaren är det bästa som vi har presterat. I andra fick vi inte utdelning framåt.

I den avslutande matchen mot Eslöv som trillat ner från högsta serien blev det utklassningssiffror i Aranäsfavör.

­– Det var två skitbra halvlekar, säger tränaren som lyfte fram försvars- men framför allt målvaktsspelet under helgen.

–  Överlag var det bra men Ida Karlssons spel var mvg. Hon stod mest och gjorde inte en dålig halvlek.

När HK Aranäs saknade startspelare (se separat artikel) fick juniorer chansen. En som tog den var Isidora Vidacic, 18 år.

– Hennes helg var grymt bra. Hon spelade inte så mycket men levererade varje gång, berömmer Magnus Ferdinandsson.

Fakta: Tyresö open

HK Aranäs–IF Hellton 27–17

HK Aranäs–Tumba HBK 24–30

HK Aranäs–Tyresö Handboll 20–21

HK Aranäs–Eslövs IK 26–15