24 Januari 2020 12:08 | Stefan Pettersson

Hej.

Hänger ni med oss på vår sajt? Om inte så tycker jag absolut att ni ska göra det. Det har hänt en hel del där under hösten och vintern. Vi publicerar nyheter under fler timmar av dygnet och har även ändrat lite inriktning på materialet. Trafikökningen har varit explosionsartad så att kalla det succé är inte att ta i. Under december hade vi cirka 640 000 sidvisningar, vilket är en ökning med drygt 40 procent jämfört med oktober. Stort tack till er som sett till att ökningen blivit verklighet.

Redovisa trafik

Annars är det lite si och så med att redovisa webbtrafiken. Många mediehus har valt att smyga bort från offentliga siffror, främst beroende på enorma ras trafikmässigt. Rasen beror på att de flesta numera har betalväggar, men att gömma undan siffrorna känns fel. Vi har valt att gå i motsatt riktning och numera syns våra siffror på Kiaindex, så vill ni följa Norra Hallands trafikutveckling är det bara att gå in på Kiaindex sajt.

Betalväggar och låsta artiklar finns i alla möjliga former numera och mediehusen har valt lite olika vägar för att nå framgång. Vissa har hamnat i en återvändsgränd och tvingats tänka om. Andra har lyckats bättre.

Nytt under våren

Personligen tror jag på en mix av öppna och låsta artiklar. Vi kommer att presentera en del nytt på vår sajt under våren och visst material kommer vi då att låsa. Varför då? Helt enkelt för att ge lite extra till våra prenumeranter. Utan prenumeranter går Norra Halland under och då är det inte mer än rätt att den gruppen också erbjuds plus-material på vår sajt. Förhoppningsvis är det också så att det låsta materialet lockar nya prenumeranter. Det går nämligen utmärkt att välja att prenumerera på våra låsta artiklar och då får du även vår e-tidning två gånger i veckan.

Trevlig helg!

Fler krönikor av Stefan Pettersson:

Banta, det är inte så enkelt

Hallå, var är festen?