Vädret idag
Molnigt
14°C
Prognos juli 16, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

Trädgårdsentusiaster ställer ut

bildtext: Gunilla Jansson, Hans Lidén, Ingrid Lindskog, Margareta Bernefur och Leif Andersson under invigningen. Foto: Christina Nordwall

 

Kungsbacka Trädgårdsvänners sommarutställning på Fyren visar delar ur föreningens historia men också vad medlemmarna gör tillsammans. Dessutom kan trädgårdsintresserade besökare både få och dela med sig av trädgårdstips.

– Vi fick en inbjudan att visa upp vad vi gör och trumma lite för trädgårdsodling. Utställningen är en del i det fruktbärande samarbete vi haft med Fyren i flera år, säger Leif Andersson, ordförande i föreningen.

 

Cider, tilltugg och blommor ramade in invigningen på Bryggan där ett antal trädgårdsentusiaster samlats i tisdags.

– Förberedelserna har pågått sedan i mars, säger projektledaren Ingrid Lindskog som också är vice ordförande i trädgårdsföreningen.

 

I centrum av utställningen drar en stor konstgjord spindel ögonen åt sig och illustrerar föreningen med dess styrelse och tio aktiva grupper. Grupperna har olika fokus och ägnar sig till exempel åt köksträdgård, resor eller historia och framtid.  

– Varje grupp jobbar med sitt och man behöver absolut inte vara proffs för att vara med i föreningen, tvärtom, säger styrelsemedlemmen Gunilla Jansson.

 

I utställningen kan besökaren ta del av vad som pågår i föreningen, läsa klipp från aktiviteter som gjorts och göra trädgårdsquiz. Det går också att vara aktiv i utställningen genom att lämna trädgårdstips eller få tips av andra trädgårdsintresserade.

 

Kungsbacka Trädgårdsvänner bildades 2005 och hade vid starten ett 20-tal medlemmar. Nu är föreningen den näst största trädgårdsföreningen i landet med 800 medlemmar och ett stort antal aktiviteter per år. Bland annat anordnas föreläsningar, trädgårdsvandringar, växtmarknad och fröbytardag. Till hösten arrangeras Äpplets dag.

– Och nästa år har vi 15-årsjubileum, säger Leif Andersson som tycker att medlemmarna får rejäl valuta för sitt medlemskap.

– Det är rena klippet! säger Leif innan han med hjälp av en sekatör klipper blomsterbandet och inviger sommarutställningen som pågår till den 10 augusti.

 

 

 

 

 

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 12 juli

kl 10.30 Gemensam promenad i Åsa. Föranmälan. Arr: Anhörigcenter. 

kl 12–15 Origami. Prova på att vika djur och blommor, loppor eller båtar till vattenleken utanför Naturum. Origami är en gammal japansk konstform som roat både stora och små i mer än tusen år.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås.

Lördag 13 juli

kl 11–15 Biodlingens dag på Naturum. Kungsbacka biodlarförening svarar på frågor...

Läs Mer

Så här funkar eNH!