bildtext: Gunilla Jansson, Hans Lidén, Ingrid Lindskog, Margareta Bernefur och Leif Andersson under invigningen. Foto: Christina Nordwall

 

Kungsbacka Trädgårdsvänners sommarutställning på Fyren visar delar ur föreningens historia men också vad medlemmarna gör tillsammans. Dessutom kan trädgårdsintresserade besökare både få och dela med sig av trädgårdstips.

– Vi fick en inbjudan att visa upp vad vi gör och trumma lite för trädgårdsodling. Utställningen är en del i det fruktbärande samarbete vi haft med Fyren i flera år, säger Leif Andersson, ordförande i föreningen.

 

Cider, tilltugg och blommor ramade in invigningen på Bryggan där ett antal trädgårdsentusiaster samlats i tisdags.

– Förberedelserna har pågått sedan i mars, säger projektledaren Ingrid Lindskog som också är vice ordförande i trädgårdsföreningen.

 

I centrum av utställningen drar en stor konstgjord spindel ögonen åt sig och illustrerar föreningen med dess styrelse och tio aktiva grupper. Grupperna har olika fokus och ägnar sig till exempel åt köksträdgård, resor eller historia och framtid.  

– Varje grupp jobbar med sitt och man behöver absolut inte vara proffs för att vara med i föreningen, tvärtom, säger styrelsemedlemmen Gunilla Jansson.

 

I utställningen kan besökaren ta del av vad som pågår i föreningen, läsa klipp från aktiviteter som gjorts och göra trädgårdsquiz. Det går också att vara aktiv i utställningen genom att lämna trädgårdstips eller få tips av andra trädgårdsintresserade.

 

Kungsbacka Trädgårdsvänner bildades 2005 och hade vid starten ett 20-tal medlemmar. Nu är föreningen den näst största trädgårdsföreningen i landet med 800 medlemmar och ett stort antal aktiviteter per år. Bland annat anordnas föreläsningar, trädgårdsvandringar, växtmarknad och fröbytardag. Till hösten arrangeras Äpplets dag.

– Och nästa år har vi 15-årsjubileum, säger Leif Andersson som tycker att medlemmarna får rejäl valuta för sitt medlemskap.

– Det är rena klippet! säger Leif innan han med hjälp av en sekatör klipper blomsterbandet och inviger sommarutställningen som pågår till den 10 augusti.

 

 

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.