Annons

Toppen mot botten i derby

Det var toppen mot botten som gällde i ett rafflande kommunderby. Onsala IBK har klättrat i raketfart upp till förstaplats i division ett med fyra vinster på fem matcher. För Varla IBK har säsongen varit tuffare.
Sport | 29 November 2018 16:50

Varla IBK kunde inte mäta sig med Onsala IBK i derbyt. Foto: Christian Croona

 

Det var toppen mot botten som gällde i ett rafflande kommunderby. Onsala IBK har klättrat i raketfart upp till förstaplats i division ett med fyra vinster på fem matcher. För Varla IBK har säsongen varit tuffare.

 

 

INNEBANDY: DIVISION 1

Varla IBK – Onsala IBK 3–9

 

Den andra perioden inledde Onsala med att gå upp till en fyramålsledning. Men när poängmakerskan Alicia Forsström åkte på en skada tappade laget fokus.

– Det rörde till det och vi fick möblera om på kort varsel. Hon åkte på en sträckning i benet och blir nog borta i två veckor, säger Onsalatränaren Anders Forsström.

 

Då högg Varla och Felicia Alfredsson stänkte in två mål på fyra minuter. 3–5 och det ljusnade för hemmalaget. Då kom nästa reduceringschans.

– Vi slog in 4–5 men domaren hade en avvaktande utvisning så han blåste av innan. Men hade vi fått in det målet hade det varit ett annat utgångsläge för oss, säger Varlatränaren Niklas Käll.

 

“Då hade det kunnat vara ett annat utgångsläge”

Istället var det Onsala som med två minuter kvar av perioden gjorde 3–6 genom Emma Petersson och minuten senare 3–7 från Wilma Westberg.

Underläget blev för tufft för Varla att hämta in på, samtidigt som Onsala kontrollerade spelet och resultatet skrevs till 3–9.

– Vi gör ingen toppinsats, men stundtals är vi väldigt bra och det har vi varit under flera säsonger nu. Vi får spelet att funka, säger Onsalatränaren.

 

Läs mer i morgondagens tidning.

 

Matchfakta:

Varla IBK – Onsala IBK 3–9 (1–3, 2–4, 0–2)

0–1 (04.32) Emma Petersson, 1–1 (07.43) Felicia Alfredsson, 1–2 (08.02) Molly Croona, 1–3 (19.31) Disa Öhman, 1–4 (21.00) Linnea Jönsson, 1–5 (23.35) Disa Öhman, 2–5 (31.24) Felicia Alfredsson, 3–5 (35.07) Felicia Alfredsson, 3–6 (38.23) Emma Petersson, 3–7 (39.10) Wilma Westberg, 3–8 (41.37) Emma Petersson, 3–9 (49.42) Linnea Jönsson

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Varla har gjort klart med ny tränarduo

Sport Varla IBK har hittat Jonas Gustafssons ersättare. Duon Peter Jacobsson och Mikael Agergård har hämtats in frå...

Veteranen blåstes på milstolpen

Sport Niklas Nyman hade chansen att ha spelat i en förbundsserie under fyra olika årtionden. Men en envis axelskada och ...

Varlamålvakten utsedd till seriens bästa

Sport Sajten Innebandymagazinet har bett alla tränarna i division ett att utse säsongens bästa spelare på respektive position. ...
Annons