Det har inte funnits någon tid att andas för Tölö IF under säsongsöppningen. Efter en vänsteruppvisning kunde de luta sig tillbaka och njuta.

 

FOTBOLL: DIVISION 4

Tölö IF – IF Leikin 4 – 0

 

Det har varit tidiga underlägen och uppförsbackar för Tölö IF under säsongsstarten. Det kunde det ha blivit även mot Leikin om inte hemmamålvakten John Osvaldsson varit alert. Målvakten stod för dubbla frilägesräddningar första 20 minuterna.

– Första blev det en retur rakt ut och det andra fick jag lite hjälp av backarna, men har jag tagit friläget får de hjälpa mig lite, säger målvakten som höll årets första nolla.

 

Det skulle bli en vänsterfotsuppvisning från hemmalaget. Richard Brandin prickstötte in sitt första seriemål i Tölötröjan efter ett högerinlägg och Oskar Persson ville inte vara sämre. Först placerade han in sitt första från distans, det andra knorrade han upp i krysset.

Det var 3–0 i paus och efter det var det total hemmadominans. Richard Brandin satte punkt med att vinkla in ett nytt högerinlägg med vänsterfoten.

– Vi var med från början och hade en bättre inställning. Alla löpte och hjälpte varandra, säger 17-årige Oskar Persson.

Men det kunde ha varit underläge om inte John Osvaldsson varit vaken från start.

– Ja, han gjorde det jävligt bra.

 

Segern gör att Tölö tar ett rejält kliv i tabellen upp på en fjärde plats. Oskar Persson menar att de närmar sig där de hör hemma.

– Jag tycker att vi borde ligga i toppen.

 

Matchfakta

Tölö IF – IF Leikin 4 – 0 (3–0)

1–0 (15) Richard Brandin, 2–0 (27) Oskar Persson, 3–0 (36) Oskar Persson, 4–0 (63) Richard Brandin