Annons

Tobias Hysén lämnar Blåvitt

Klubbikonen Tobias Hysén erbjöds en förlängning av sin tränartjänst i IFK Göteborg. Något han tackade nej till.

– Jag vill göra mig själv rättvisa, säger Hysén som nu kommer ta plats i podcasten Ljugarbänken.

Fotboll | 09 December 2019 13:30

Tobias Hysén har haft Kamratgården som sin arbetsplats under flera år. Nu lämnar han Blåvitt – " Jag har inte tid att lägga hundra procent på tränardelen".

FOTO: Arkiv

FOTBOLL. Tobias Hysén avslutade sin karriär som elitspelare efter säsongen 2018. Han blev kvar i Blåvitt under den efterföljande säsongen i en tränarroll med fokus på de offensiva spelarnas utveckling. En smidig övergång tyckte den tidigare storskytten i klubben.

Hysén erbjöds en förlängning men valde att tacka nej, något GP var först med att berätta. Därmed lämnar han klubben han varit en del av i över tio år.

– Egentligen har jag inte tid att lägga hundra procent på tränardelen. Det har gått att göra det under ett år, sedan skulle vi utvärdera hur det var. Både Poya (Ashbagi, huvudtränare) och Kennet (Andersson, sportchef) kände att det behövdes någon som kunde vara där hela tiden. För man missar mycket när man inte är där på helger. Då fick jag även ett erbjudande om en annan tjänst, men kände att det inte var helt hundra procent var min grej, säger Hysén.

Du säger att helgerna påverkade ditt beslut, det är då Kungsbacka City oftast spelar sina matcher. Hade det en roll i ditt beslut?

– Det vore fel att säga att det spelade någon roll på det sättet. Det var familjesituationen som fällde avgörandet. Jag kan inte både vara på Blåvitts träning på förmiddagen och sedan spela en match med Kungsbacka City i till exempel Laholm.

Utbildning

Den tidigare landslagsanfallaren stänger inte dörren för att göra en comeback som tränare på elitnivå. Men först behöver han återgå till skolbänken.

– Jag har inte någon direkt utbildning som tränare. Jag vill kunna göra mig själv rättvisa också. Det har varit bra nu när jag har fått gå bakom Poya och Ferran (Sibila, assisterande tränare) och se och lära. Men ska jag gå in på heltid på en sådan tjänst då vill jag kunna göra det på mitt sätt i samarbete med de som är där. Då vill jag gå utbildningarna som krävs först, säger Hysén.

Podcast

Planen är att ansöka till tränarutbildningen som startar nästa höst. Fram till dess kommer 37-åringen inte att vara sysslolös. Efter årsskiftet tar han plats i podcasten “Ljugarbänken” tillsammans med Mårthen Bergman och Mattias Lindström.

– Det är en ganska gedigen research du behöver göra där, för du behöver ha stenkoll. Jag kan inte snacka om någon spelare i Varberg som helt plötsligt har gått till Mjällby. Så det kommer att bli att titta på mycket fotboll, framförallt allsvenskan och superettan, och följa med på ett helt annat sätt än vad jag har gjort nu, säger Hysén.

Du ersätter Lasse Nilsson, som är en känd citatmaskin.

– Ersätta och ersätta. Jag ska försöka fylla hans skor så gott det går. Han är lite mer rubriksättande än vad jag är men man kanske lär sig det också. Det handlar bara om att vara sig själv och kunna säga saker som man står för, säger Hysén.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lokaltipset är tillbaka!

Fotboll Efter en lång väntan är det dags att damma av kunskaperna kring den lokala fotbollen. Nu drar Lokaltipset ...

Alös offensiva räd bäddade för seger

Fotboll Anders Alö bröt bollen utanför eget straffområde. Tunnlade en motståndare på vägen fram. Och vrä...

”Äntligen kan vi se fotboll igen”

Fotboll Åsa IF först ut efter beskedet om publik. I kväll kunde man öppna entrén till fotbollsmatcher igen. – ...
Annons