Annons

Tjejer tar plats på scen

Ikväll blir det musik på Elektronen i Kungsbacka. UF Musikkollektivet utgörs av ett gäng på tio musiker från Aranäsgymnasiets estetprogram, som examensarbete ska de nu arrangera en konsert. Att tjejer tar på plats på musikscenen blir allt vanligare – men så har det inte alltid varit.
Nyheter | 29 Mars 2019 13:00

UF Musikkollektivet: Anna Falk, Nora El-Oucham, Audrey Nicholson, Maja Silén och Siri Gallego

FOTO:

Några av medlemmarna i UF Musikkollektivet: Anna Falk, Nora El-Oucham, Audrey Nicholson, Maja Silén och Siri Gallego. Foto: Caroline Holmgren

 

Ikväll blir det musik på Elektronen i Kungsbacka. UF Musikkollektivet utgörs av ett gäng på tio musiker från Aranäsgymnasiets estetprogram, som examensarbete ska de nu arrangera en konsert.

 

I takt med att musikscenen förändrats har tjejer tagit en allt större plats. Men fortfarande är villkoren inte jämställda.

– Det var väldigt annorlunda på min tid. Då spelade alla killar i rockband, säger ungdomskonsulenten Christopher Sköld.

Tjejer hade svårare att slå sig in på musikscenen. Men han har sett en klar förändring under det senaste decenniet, där tjejer inte längre är passiva åskådare utan blir aktiva deltagare. Tjejer får framträdande roller och deltar på liknande villkor som killar berättar han.

– Det gör att tjejer får mer plats i musiken och på scenen i dag än tidigare.

 

Läs mer i Norra Halland på fredag.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Årets instrumentalist håller trummorna varma

Nöje & Kultur Trots att de bytte bandmedlemmar mitt i tävlingen och fastän coronaviruset satte stopp för den sista deltä...

Spännande jazzröst turnerar i Halland

Nyheter Nu ger sig Emilia Mårtensson från Storbritannien ut på turné i Halland och på torsdag kommer hon till ...

Lindell + Brasher = americana x 2

Nöje & Kultur Den 3 mars blir det dubbelt americana-tema på Kungsbacka Teater. Då kommer hyllade musikern Jesper Lindell till Kungsbacka, tillsammans med intressanta ...
Annons