22 Mars 2020 12:35 | Stefan Pettersson

Corona härjar vilt på vår jord, det har knappast någon missat. Vardagen har förändrats för alla och vi har fått nya rutiner och tankegångar. Det är dystert på många håll och Norra Halland märker som alla andra företag av en nedgång. Det är inte fritt fall som det är på många andra håll, men annonsörerna är försiktiga så visst märks intäktstappet.

Men på sajten slår vi helt galna rekord. Förra veckan hade vi 384 000 sidvisningar, vilket är dubbelt så mycket som en normal vecka. Helt fantastiskt. Det är väl egentligen ett rekord som vi kunde varit utan, men coronaviruset är ett faktum och då är det tidningens uppgift att skildra den vardagen. Vi får helt enkelt tacka för förtroendet bland läsarna som gillar vår bevakning.

Vi försöker att varva nyheterna så gott det går, så att det inte bara blir rubriker om hur många som smittats. Det finns många goda exempel att lyfta fram. Exempelvis det goda initiativet att starta Facebook-gruppen Corona – hjälp till riskgrupper och äldre i Kungsbacka med omnejd. ”Det kan handla om att hjälpa äldre, människor med diabetes eller med andra sjukdomsbilder att gå ut med hunden, gå och handla – kort sagt sådant som de behöver hjälp med för att få sitt liv att fungera”, säger en av initiativtagarna, Johan Martin, i intervjun.

Vad härligt med människor som visar värme och omtanke i tuffa tider. Det värmer. Men för att vår kommun ska stå sig stark även efter krisen behöver vi stötta lokala butiker, restauranger, ja alla näringsidkare. Många riskerar att få slå igen om krisen blir långvarig så det är nu upp till oss att hjälpa till. Och om du inte vill ge dig ut och exempelvis äta mat så är även en bokad hemkörning från en restaurang ett välkommet tillskott i en skral dagskassa. Tänk på det.

Sist men inte minst har jag en uppmaning. Ta gärna chansen att tipsa oss om goda exempel som vi kan samla i tidningen och även göra reportage om. Det kan vara den lokala idrottsklubben som kör hem matvaror till riskgrupper eller restaurangen som bjuder på överblivna portioner. Mejla mig på stefan.pettersson@norrahalland.se så ska vi lyfta ännu mer goda exempel.