Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Tio år sen dödsolyckan

Minne. Nikolas Gialtrinos tänder än en gång ett ljus för sin bror som omkom i korsningen vid Forsbäck.                             Foto: Kristian Alm

 

Stoppljus och nya körfält är på plats vid Forsbäck och säkerheten har höjts. För Nikolas Gialtrinos är ombyggnaden extra viktig. För exakt tio år sedan dog hans bror i olycka i korsningen.

– Det är bra att det äntligen blivit säkrare, men jag kan inte riktigt smälta att det tagit så lång tid.

 

Klockan är tre på eftermiddagen den 21 januari och Nikolas Gialtrinos har tagit sig till korsningen vid Forsbäck för att tända en marschall. Det gör han denna dag varje år för att hedra minnet av sin bror Gogo som dog efter att ha blivit påkörd 2009.

 

Gogo Gialtrinos skulle svänga vänster mot Kungsbacka och trodde kusten var klar när bilen som kom från Kungsbacka blinkade att den skulle svänga av. Men skymd bakom kom en annan bil i hög fart som körde rakt in i sidan. Gogo avled omedelbart.

Olyckan fick familjen och boende i området att reagera skarpt. Efter demonstration, skyltar vid vägkanten och otaliga samtal till ansvariga skärptes säkerheten hjälpligt. Avsvängningsfilen togs bort för att inte dölja bakomvarande bilar, det kom upp fartkameror och sikten röjdes.

Men fortfarande har säkerheten varit för dålig, menar Nikolas Gialtrinos, som ständigt oroat sig för att en ny olycka ska hända.

– Vi bor kvar, och varje dag tänker jag på vad som kan hända. Inte minst nu när min son ska ta körkort.

Han tycker att kommunen och Trafikverket bara skyllde på varandra, att ingen tog ansvar för vad som hänt, ingen ville betala.

Nu har korsningen helt byggts om.

– Det känns fantastiskt att det äntligen skett. Men samtidigt skaver det i mig att det har tagit så lång tid, samtidigt som det byggts rondeller på alla möjliga andra ställen. Det kan jag inte riktigt smälta.

Nikolas Gialtrinos tittar ut över korsningen som satt så tunga spår i hans familj. Så tänder han ljuset för sin bror än en gång.

 

 

 

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!