Annons

Telefonbedragare i farten

Mannen som ringde pratade snabbt och hävdade att kvinnan hade bokat tid för att spola sitt avlopp. Det hade hon inte alls. Nu vill hon varna för att telefonbedragare är i farten.

Bostad | 18 September 2020 15:00

Det var i onsdags som kvinnan, som bor i Kungsbacka kommun, blev uppringd av en man som sa att han ringde från ett företag som spolade avlopp. Han påstod att kvinnan behövde få sitt avlopp spolat eftersom det var längesen och fick det att låta som det var något hon var skyldig till att göra.

– Han sa att nu kommer vi till dig och du har en tid bokad klockan 13 på fredag, säger kvinnan som vill vara anonym.

Oklar kostnad

Kvinnan som var helt säker på att hon inte hade bokat någon tid bad mannen upprepa sitt och företagets namn vilket han vägrade. Och när hon frågade vad det skulle kosta svarade han 29 och 90, lite svävande.

– Jag frågade honom hur han kunde veta när jag senast fått mitt avlopp spolat. Då svarade han inte, säger kvinnan som nu blivit helt övertygad om att det var en bedragare hon hade att göra med och lade på luren.

– När jag sökte på numret visade det sig att företaget tidigare härjat i Stockholm. Nu har de tydligen kommit till Kungsbacka kommun, säger kvinnan som varna andra för telefonbedragaren.

– Jag blir så arg när de försöker lura gamla människor, säger hon.

Svara inte

Konsumentrådgivare Charlott Falk ger rådet att inte svara på telefonsamtal från nummer som man inte känner igen.  

– Om man svarar, ta reda på vem man talar med, vilket företag och vad det handlar om. När ett företag ringer upp för att sälja något krävs skriftligt avtal för att det ska finnas ett avtal. Råd nummer två är att inte svara ja på sms från säljare utan att ha läst och förstått vad man tackar ja till. Ett ja på ett sms från en säljare innebär oftast att man ingår ett skriftligt avtal. Vill man inte ha avtalet behöver man ångra det skriftligen inom 14 dagar, säger hon.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skrämmande brist på empati

Krönikor Ibland kan jag faktiskt tvivla på mänskligheten. Hur står det till i huvudet på vissa? I förra ...

Oro för ökad smittspridning bland äldre

Vård Antalet smittade ökar i Halland och sprider sig uppåt i åldrarna. Region Halland uttrycker en oro för att ...

Trängselfritt på Kungsbackas krogar

Jobb & Pengar Kungsbackaborna sköter sig bra när de går på krogen. Det visar kommunens senaste krogträngselkontroll.Under natten ...
Annons