Annons

Teatersällskapet Ebbe bjuder på sommarunderhållning

I år fyller teatersällskapet, som tidigare hållit till i Äskhult, 20 år. Man har dock fått ändra om sina planer inför sommarens föreställning. 

– Vi hade tänkt att göra någon större grej men på grund av omständigheterna har vi fått anpassa oss, säger Ida Gustafsson, som är en del av gruppen.

Nöje & Kultur | 25 Juli 2020 16:04

Bra stämning. Trots att de fått ändra planerna och att de inte är full ensemble, var det ändå fullt fokus på dagens repetition.

FOTO: Carl Schöndell

Ute bland ängarna och långt in i skogen i Stättared, i närheten av Stättareds 4H-Gård, förbereder sig teatersällskapet Ebbe sig för sommarens pjäs. Något som man sysslat med de senaste 20 åren. Därför blir det i år lite speciellt att man istället för att göra något spektakulärt med mycket publik, får anpassa sig för lite mindre samlingar. Normalt sätt är föreställningarna ämnade för 120 personer. Och man har även en annorlunda scen.

– Skillnaden i år är att det är en vandringsteater, istället för en stationär scen. Vi kommer också att ta max 20 personer, säger Ida Gustafsson. 

Pjäsen skriver de själva och i år är det ”Marias resa” som spelas. Den baseras på en tidigare föreställning ”Maria och kungens män”. 

– Vi ville ha en favorit i repris i ett nytt format, säger Ida Gustafsson. 

Läs mer i Norra Halland tisdag.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tankevärlden och naturen möts i fotografier

Nöje & Kultur Imorgon, lördag, är det vernissage i Galleri Hjertstedska villan. Det är fotografen Per Florén som visar ett 50-tal ...

Juli bjöd på mer kyla, blåst och regn än vanligt

Nyheter Än är det sommar i kalendern, och förhoppningsvis kan augusti leverera mer sommarväder än juli gjorde. För ...

Två bilar i olycka i Frillesås

Blåljus Tjugo över ett på fredagseftermiddagen larmades SOS om en trafikolycka på Almedalsvägen i Frillesås. Det rör sig ...
Annons