FOTBOLL 2018-08-11 KL. 18:39

Tappade två poäng i slutminut

Efter en spelad halvlek var vinsten i hamn. Men någonting hände med spelet för Kungsbacka DFF och en minut innan slutsignal, gled två poäng ur händerna och rakt in i målkrysset.

FOTBOLL: ELITETTAN

Kungsbacka DFF – KIF Örebro DFF 3–3 (3–1)

– Jag är mållös. Det känns som en förlust.

Kungsbacka DFF:s målvakt Fanny Lund har svårt för att sätta ord på den besvikelse och frustration hon kände efter matchen mot KIF Örebro DFF.

Fyra lag tampas i toppen av Elitettan, två av dem är Örebro och KDFF. Nu skulle de mötas i en kraftmätning av rang. Efter den första halvleken såg det ut som att hemmalaget med enkelhet skulle spela hem vinsten.

Saga Ollerstam hade med ett nickmål gjort 3–1 precis innan halvtid, och även om det inte var någon imponerande fotboll som spelats hade KDFF fått ett tydligt övertag.

Hur dramatiken senare kunde uppstå på tilläggstid var svår att begripa. Plötsligt stod det 3–2 på resultattavlan, och minuterna hade tickat ut.

– Vi fallerade totalt. Örebro tog över mer och mer. Vi hade ingen koll på hur vi skulle försvara oss, och de tröttade ut oss genom att vi låg fel och för långt bort, säger Fanny Lund.

Den första tilläggsminuten. Örebro hade bollen innanför straffområdet. De fick till ett skott på mål, men Fanny Lund var med och plockade den. Först, men sedan gick den in. Domaren blåste, offside. Tre minuter senare var Örebro där igen. Denna gång i frisparksläge. När Frida Abrahamsson i blå tröja fick till en fullträff seglade bollen rakt in i krysset.

– De bollarna är svåra, säger Fanny Lund som inte hade en chans att rädda den.

Det var kvitterat och när matchen var över hade KDFF istället för att dra ifrån hamnat på samma poängställning som motståndarna.

– Matchen gav inte det försprång jag hoppats på. Vi är fortfarande med, men nu får vi inte tappa mer, nu måste vi ta tre poäng i varje match, säger målskytten Hanna Boubezari.

KDFF-spelarna lade sig förtvivlade på det blöta konstgräset och undrade vad som precis hade hänt. Hanna Boubezari är nöjd över sina lagkamraters insats på plan, men säger att de hade kunnat ta bättre beslut. För även om de mötte ett topplag så skulle laget inte ha slarvat på slutet, utan täppt igen och inte låtit Örebro få onödiga frisparkar.

– Det är deppigt och så fruktansvärt onödigt. Det är det här som suger med fotboll, säger hon.

Matchfakta:

1–0 (21) Andrea Thorisson, 2–0 (24) Hanna Boubezari, 2–1 (37), 3–1 (45) Saga Ollerstam, 3–2 (80), 3–3 (94)