Arkivfoto: Christian JohanssonHanhals Kings saknade sju ordinarie forwards. Trots det var de ett ribbskott från en praktskräll.
– Jag är sjukt nöjd med hur killarna presterar, säger tränaren Niclas Högberg.ISHOCKEY: ALLETTAN


Kristianstads IK – Hanhals Kings 4 – 2Mot Huddinge var det backbrist – när Hanhals Kings åkte till Skåne var det utan sju ordinarie forwards. Mattias Elfström, Philip Elgestål, David Stenbacka, Hampus Melén, Ludvig Rantanen var sjuka – Pontus Engström och Fredrik Johansson är skadade. Dessutom kunde inte Kungsbackalaget låna mer än en spelare från Frölundas J20, men Elias Stendahl tvingades utgå tidigt på grund av skada.I och med manfallet var taktiken glasklar – sjunka djupare och lita på Arvid Söderblom i kassen.


– Taktiskt sett gör vi en 100-procentig match. Det var extremt disciplinerat. Vi sa innan att vi förlorar skotten med 18–52 men vinner med 3–2. Alla var med på det, säger Hanhalstränaren.


Det var 2–2 efter två perioder sedan Robin Carlsson styrt in Henrik Perssons smörpassning och Johan Holmberg, för dagen forward, hittat rätt med ett handledsskott.


– Matchen blev exakt som vi ville, men utvisningarna förstör. Vi orkade inte till slut.Kristianstad satte 3–2 i powerplay och närmare än ett skott i målramen kom inte gästerna.


– Det är en topprestation. Men ibland är inte hockeygudarna med en.


Hur är läget inför Troja i morgon?


– Det är bara att hålla tummarna att någon kan komma tillbaka och spela.Matchfakta


Kristianstads IK – Hanhals Kings 4 – 2 (1–1, 1–1, 2–2)


0–1 (00.31) Robin Carlsson, 1–1 (01.20), 2–1 (30.09), 2–2 (35.20) Johan Holmberg, 3–2 (53.45), 4–2 (59.45)


Skotten: 39–13