Annons

"Ta bort bänkar och p-platser från torget"

Ta bort bänkar och p-platser så att Kungsbacka torg kan bli flexibelt och levande! Det kräver liberaler och moderater i så kallat initiativärende till nämnden för Teknik.

Politik | 23 September 2020 09:04

Partierna vill utveckla torget med fler konserter, marknader, uteserveringar och torgbodar. Men då krävs flexiblare utrymmen. Både de kvarvarande p-platserna och kyrkbänkarna som markerar platsen för den historiska kyrkan är i vägen, menar initiativtagarna Monica Neptun (L) och Hravn Forsne (M), som nu vill ge förvaltningen i uppdrag att ta fram ett förslag för ett förändrat torg.

Även Sverigedemokraterna i nämnden vill ha mer liv på torget och föreslår att den tillfälliga fredagshandeln får vara kvar, samtidigt som även Kungsbacka marknad behålls en torsdag i månaden.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...

Månadsmarknaden fortsatt inställd

Jobb & Pengar Kungsbacka månadsmarknad i september är inställd, liksom marknaderna under resten av året. Orsaken är regeringens förbud mot ...

Utspridd skördefest med öppna gårdar

Nöje & Kultur Det blir ingen höstfest på torget i år. Istället bjuder Kungsbackas gårdar in besökare i skö...
Annons