Succéinhopp frälste IFK Fjärås

Ett topplag brukar definieras av att de alltid hittar en väg att vinna. När spelet hackade betänkligt fann IFK Fjärås lösningen på bänken.

FOTBOLL: DIVISION 4

IFK Fjärås – IF Norvalla 2 – 0

Adam Johansson hade bara varit sekunder på planen när högeryttern Jonathan Gunnarsson löpte  i djupled och frispelades. Men vänsterskottet fotparerades av Norvallamålvakten.

Bollen landade hos den inbytta 15-åringen – målet var övergivet och han kunde rulla dit 1–0.

– Det var första touchen. Det var bara att placera in den, jag har gjort svårare mål, säger målskytten.

Ett tekniskt underlägset Norvalla ställde till bekymmer för serieledarna. I den första halvleken lyckades bortalaget radera ut playmakern Kristoffer Peterson och IFK Fjärås trampade vatten. En snäll version var att högerkanten skapade en del. En elak var att första halvleken egentligen bara var att glömma.

–  Första halvlek var inte så bra, säger Adam Johansson.

– Vi skulle bara trumma på med lite mer bolltempo och intensitet, så skulle det lösa sig, säger Kristoffer Peterson om halvtidssnacket.

I minut 60 kom Adam Johansson in och i 61 minuten rakade han dit ledningen.

Det var ett större tryck mot Norvallamålet – hemmalaget lyckades att få gästerna att löpa mer.

– Vi rullade bollen fortare och spelade mer som vi ska, säger Adam Johansson.

Kvarten efter ledningsmålet var Kristoffer Petersson rappast på en djupledsboll. Målvakten kom ut men han fick se den segla över sig och in i nätet. 2–0.