Fyra av topp sju i den interna poängligan saknades. Dessutom vilades Arvid Söderblom. Det spelade ingen roll.

– Vi fick precis de svar vi ville på, säger Niclas Högberg.

ISHOCKEY: ALLETTAN

Hanhals Kings – Vimmerby HC 5 – 4 e.förl.

Hanhals Kings fick slita rejält för att freda sin kasse. Med kvartetten Mattias Elfström, Robin Carlsson, Ludvig Rantanen och Anton Sandberg borta saknades en hel del anfallskraft.

Filip Roos slumpskott gjorde dock att hemmalaget kom undan med 1–1 trots att skottet slutade 15–3 till gästerna. Arvid Söderblom vilade och Scott Hector tog chansen, det var hans förtjänst att det var oavgjort efter första perioden.

Efter Pontus Andreassons soloprestation ledde hemmalaget lika plötsligt och oväntat sedan David Stenbacka styrt in pucken. Men det skulle svänga fler gånger. När Henrik Persson förvaltade en straff med mindre än två minuter kvar av matchen trodde nog de flesta på tre pinnar. Vimmerby plockade ut målvakten och det gav resultat. Sista ordet fick backen Filip Roos som med sitt andra för kvällen sköt segern till Hanhals Kings.

Det trots att Vimmerby hade mer att spela för – smålänningarna kunde slutat topp tre, vilket hade tagit dem direkt till playoff två.

– Det var en perfekt motståndare. De hade allt att spela för och för oss handlade det om att få in rätt beteende. Det har vi fått. Vi känner oss jäkligt bra förberedda inför vad som komma skall.

Ett styrkebesked att slå Vimmerby trots att flera bärande spelare saknades.

– Verkligen.

Vilka hade kunnat spela om det varit playoff i dag?

– Det tror jag alla hade kunnat göra. Det var viktigt att flera spelare fick mycket istid, säger tränaren.

En av dem var 16-årige Albin Rundberg.

– Han gjorde en fantastiskt bra match, säger tränaren Niclas Högberg.

p>

Matchfakta

Hanhals Kings – Vimmerby HC 5 – 4 (1–1, 1–1, 2–2, 1–0) e.förl.

0-1 (09.51), 1–1 (17.32) Filip Roos, 2–1 (24.38) David Stenbacka, 2–2 (37.16), 2–3 (42.29), 3–3 (48.12) Fredrik Johansson, 4–3 (58.19) Henrik Persson, 4–4 (59.33), 5– 4 (62.05) Filip Roos

Skotten: 24–36 (3–15, 12–13, 7–8, 2–0)